Korehira Watanabe, de Japanse zwaardsmid

De New Yorkse filmmaker Takeshi Fukunaga maakte een portret van één van de laatste smeden van traditionele Japanse zwaarden, Korehira Watanabe. Watanabe is veertig jaar bezig met het creëren van een enkel type zwaard, de Koto. Een zwaard dat dateert uit de Heian en Kamakura periode, tussen 974-1333 n.chr.

Er bestaan geen geschriften of andere bronnen om traditionele zwaarden te maken, de kennis wordt overgedragen van meester naar gezel. Watanabe heeft de geheimen van het vak geleerd van meestersmid Akihira Miyairi. In een stoffig, vergeten hoekje van Youtube vond uw redacteur een video (9m46) die waarschijnlijk van deze Miyairi is. Helaas is de voiceover in het Japans, maar de video geeft desondanks een goede inzage in de wijze waarop de legendarische Japanse zwaarden worden gesmeed.

  1. 10

    Er is toch geen echte discussie ,die japanse zwaarden zijn alleen in Japan effectief geweest als “last line of defence’ omdat harnassen van hetzelfde materiaal werden gemaakt als die zwaarden.Tegen Europese harnassen zouden ze hopeloos inefficient zijn geweest
    Als ik bovenstaande historicus moet geloven tenminste.
    En Kill Bill vond ik zoiezo onzin.