1. 3

  Hmm, eerst kapt ouwe Henry bijna alle bossen neer voor zijn vloot, en wordt later weer door zijn nazaten bejubeld voor zijn vooruitstervende inzicht? Niets veranderd dus.

 2. 6

  @4: Had je het maar opgezocht, dan had je er niet zo ver naast gezeten. Het was al Edward I, die in 1272 het verbranden van kolen verbood in Londen, op straffe van marteling en executie, om iets te doen aan de smog-problematiek van de stad. Het baatte overigens niet veel…

 3. 8

  @ Bismarck

  Moet jij niet heel snel aan de slag om het onderwijs nog verder te laten devalueren?
  Of is dit jouw strategie? Elke doordeweekse dag een beetje suffen en fluimen?

 4. 9

  @8: Daagt je universiteit je dusdanig weinig uit dat je je zelfs laat afleiden om ad hominem posts van een niet bepaald honoursstudent waardig niveau te plaatsen?

 5. 11

  @10: Je zou misschien wat nuttigers met je tijd kunnen doen dan offtopic reageren. Zoek bijvoorbeeld eens wat meer voorbeelden op van vroeg milieubeleid. Er moeten er toch ook buiten Engeland zijn die daaraan gedaan hebben? Was Henry VIII een uitzondering in zijn tijd, of waren er meer bezig met conservatiewetgeving? Was Londen de eerste stad die te maken had met smog-problematiek en zo nee, werd het elders ook aangepakt? Als rechtenstudent met brede interesse moet je dat toch eigenlijk stiekem ook wel willen weten?

 6. 13

  zomerreces, prof & co. is op vakantie en zelf een project draaien/verzinnen is niet zo leuk … my 2 cents

  idee; maak jezelf nuttig en schrijf een leuk artikeltje, over “het nut van de verveling” als je geen inspiratie hebt.

 7. 14

  Haha..

  Ik ben druk bezig, maar de strijd met de stof wil niet echt lukken. Al een aantal dagen ofzo. Komt wel weer, nuttige verveling, dat zeker. Hoop dat er een vruchtbaar probleem uit kan rollen.

 8. 15

  Overigens Bismarck, het wil soms wel eens behulpzaam zijn om gedrag en persoon te scheiden. Zeker op het moment dat je mooie formuleringen als “ad hominem” probeert te gebruiken.

  Een aanval op je gedrag, dat je zelf bijvoorbeeld zegt actief bij te dragen aan de devaluatie van het hoger onderwijs, is nog niet een aanval ‘op de man’.
  Misschien ben je best een vriendelijke, wellicht iets te toegeeflijke jongen. Misschien heb je ook ooit wel dromen gehad over wat je allemaal zou kunnen betekenen voor de wereld. En misschien baal je, persoonlijk, ook best wel van wat je er nu allemaal van maakt. Ik weet het niet, en ik zeg daar ook niets over.

  Eerder noemde ik je gedrag, daarmee doel ik op het feit dat je constateert wat jouw gedrag bewerkstelligt en daar vervolgens niks mee doet, “dieptriest”. Ook dat is in mijn ogen geen ‘ad hominem’, maar een kwalificatie van jouw gedrag.

  De kwalificatie “teleurgestelde oude man” zit al veel dichterbij een ad hominem. Op dat moment had je misschien terecht kunnen constateren dat ik een ‘ad hominem’pje flikte.

  Nu ja, als het niet ad hominem is, dan is het wel off topic. En dat is het zeker wat ik nu hier post. Ik laat het erbij. Excuses voor het geval ik je gekwetst heb!

  @ Al die andere makkers hier, spuit 11 tot en met …..

  Studenten en studie tijden zijn veranderd. In jullie tijd zaten jullie waarschijnlijk nog suffend en blowend bij een of ander knorrig lanparty gezelschap te loeren naar de toevallig aanwezige bleekhuidige meisjes.
  Tegenwoordig, of tenminste, in mijn omgeving, valt er weinig van dat te bespeuren. Neohippies, aarts conservatieven of conservatorium studenten: allen genieten volop van alle mogelijkheden die er zijn en ondernemen, organiseren, bestuderen, doen en schrijven van alles. Hopelijk verlicht dat het gitzwarte vermoeden van wat de tegenwoordige student allemaal al of niet uitvreet!

 9. 16

  @15: Ook mijn gedrag aanvallen (zeker als het niets met het onderwerp voor handen te maken heeft) heet een ad hominem. je neemt mijn persoon onder schot, zonder de minste moeite te doen inhoudelijk op mijn posts te reageren. Je doel is dan ook niet om te discussiëren over het topic, maar om mij te discrediteren (blijkbaar helpt dat je verveling te overwinnen). Gevolg is dat dit topic inmiddels volledig naar de vernieling is, terwijl het inhoudelijk interessant is, juist ook voor rechtenstudenten (het gaat hier immers over wetgeving het uitleg geven daarvan).