Koning Gustav in Leiden

universiteit1Hooggeëerd bezoek vandaag bij ons in de Sleutelstad: Koning Carl Gustav is nog maar even geleden aangekomen tezamen met kroonprins Willem-Alexander om hier een seminar bij te wonen. Het Rapenburg is deels afgesloten om plaats te maken voor de koninklijke limousine; op de Nonnenbrug krioelt het van de geïnteresseerden die een glimp van het Scandinavische staatshoofd hopen op te vangen; en bij Barrera zit het vol met mensen die doen alsof ze omwille van het mooie weer zijn komen opdagen.

De koning en zijn echtgenote, Koningin Silvia, zijn gisteren aangekomen voor een driedaags staatsbezoek aan ons land. De koningin was vanmorgen op bezoek in de Keukenhof en is deze middag met Prinses Maxima op stap, ook in Leiden. Vanavond is er een diner op Paleis Noordeinde; morgen vertrekt het gezelschap naar Groningen waar wel even hun universiteit wordt bezocht, maar natuurlijk geen daadwerkelijke intellectuele activiteit gaat worden ondernomen als hier. Het koninklijk paar reist af naar Delfzijl waar zij bijgepraat zullen worden over de duurzame ontwikkeling van de haven. Economische samenwerking en duurzaamheid staan namelijk hoog op de agenda en blijkbaar vindt er veel koopvaart tussen Delfzijl en Zweden plaats. Vandaar dat een handelsdelegatie met vertegenwoordigers van zo een vijftien bedrijven in het kielzog van de koning meereist. Ons koningshuis is immers altijd bereid het Hollandse bedrijfsleven even een duwtje in de rug te geven!

  1. 4

    @caprio: U mag op enige humor van mijn kant rekenen. ;) Het is niet vaak dat er iets nieuwswaardigs in onze universiteitsstad gebeurt en ik tegelijkertijd een steek kan maken naar Groningen. Die gelegenheid moet natuurlijk altijd aangegrepen worden!

  2. 8

    @7 het stond al een week van te voren aangekondigd op die plek: niet parkeren op woensdag 22-4 van `13:00-17:00.

    Ik wist toen meteen dat er hoog bezoek zou komen.

    Had ik gewild, ik had de ijzers uit het vet gehaald en längst kunnen installeren. B.v. boven in Barrera, en dan meteen met het gewenste Erfolg ipv de slappe Hollandse WO2-hap van een hijgende en vluchtende Erik Jan Roelfzema naar diezelfde studentenkamer.