Knutselmuziek

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Diego Stocco is een Italiaans-Amerikaanse geluidsontwerper. Hij experimenteert graag met oude troep en wat hij verder nog in zijn tuin vindt aan bomen en struiken om te kijken of hij hier nog muziek uit kan krijgen. Het levert op z’n minst interessante stukken op. En soms klinkt het nog behoorlijk lekker ook. Zoals bij deze kruising tussen een bas gitaar en een piano, waar hij een cover van ‘Personal Jesus’ uit lijkt te rammen.

Maar voor wie meent dat Stocco slechts een domme fröbelaar is: hij mocht wel meewerken aan de soundtrack van de Tudors, Crank en de film Sherlock Holmes. Ik had het filmpje van ‘Discombobulate’ waarin zijn Experibass een deuntje meespeelt hier graag geplaatst, maar voordat je het weet heb je een vette rekening te pakken van die licentiefascisten van Brein.

Daarnaast maakt Stocco muziek met Patrick Leonard, een componist en platenproducent die gewerkt heeft met Madonna, Pink Floyd en Elton John.

Meer van Diego Stocco hier.

Reacties (4)

#1 kevin

Ik vind het echt nergens naar klinken… :S

  • Volgende discussie
#2 postre

Gaaf dit. Vet rauwe blues! Die eerste twee althans

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Bismarck

@1: Die dingen maken inderdaad vooral herrie, maar ik moet zeggen dat ie het aardig in elkaar weet te editten.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 piet

Geinig. Alleen als die strijkstok er aan te pas komt in dat eerste filmpje, dat gaat me dwars door de pijngrens. Net als piepende krijtjes, ik kan er niet tegen.

  • Vorige discussie