Wilders wil Nederland vrij van Marokkanen

FILMPJE - Hij zegt wat hij vindt en durft te benoemen.

Wilders: Hoe minder Marokkanen in Nederland, hoe beter!

Interviewer: Hoe minder criminele Marokkanen, hoe beter?

Wilders: Hoe minder Marokkanen in Nederland, hoe beter!

Waaruit logischerwijs volgt dat het optimale aantal Marokkanen in Nederland volgens Wilders nul is.

Hij zou er zelf een vliegtuig voor willen charteren.

Omdat ‘ze’ zijn oververtegenwoordigd in allerlei (fors aangedikte) statistieken.

En daarom geldt voor alle Marokkanen dat ze weg zouden moeten.

Als dit geen onvervalst racisme is, wat dan nog wel?

 1. 1

  Racisme/fascisme is een middel om groepen mensen tegen elkaar uit te spelen wanneer het kapitalistische systeem in crisis is. En kijk, het kapitalistische systeem is weer in een grote crisis en overal zien we de fascisten weer, net zoals voor de tweede wereld oorlog in Duitsland en Italië, toeval? Ik denk het niet.

 2. 2

  @1: Het kapitalisme is an sich een middel om groepen tegen elkaar uit te spelen. De verliezers zijn een stuk meer vatbaar voor racisme/fascisme. Het grote geld heeft ook belang bij een bliksemafleider om te voorkomen dat het volk in opstand komt tegen de werkelijke veroorzakers van de ellende.

 3. 3

  Kapitalisme an sich is neutraal en onideologisch. Het is gewoon het idee dat het je vrij staat om te handelen en om daarmee zo veel mogelijk winst te maken. Je weet wel, het begrip dat de motor achter iedere werkende beschaving is sinds het begin der tijden.

  Om te zien wat er gebeurt als je de vrije markt compleet opheft hoef je alleen naar de Sovjet-Unie, Noord-Korea en de DDR te kijken. Het kapitalisme heeft gewoon veel en veel meer welvaart gebracht dan waar andere systemen zelfs maar op zou kunnen hopen.

 4. 4

  @3: Dat het ene systeem niet perfect was wilt niet zeggen dat het andere dat wel is. Je kan ook het beste van beiden nemen; een basisinkomen voor iedereen en daarbovenop volgens het systeem van beloning verdienen.

 5. 5

  @4:

  Nee, kapitalisme is niet perfect, maar het is veel beter dan de alternatieven. En iedereen zonder te werken een hap geld geven is toch te belachelijk voor woorden. Het motiveert niet echt om van de bank te komen en een bijdrage te leveren aan de economie. Bovendien kost het klauwen met geld, vereist het een grote bureaucratie en zorgt voor belastingtarieven die enorm nadelig zijn voor de economie.

  Nee zeg, dat is de snelste manier om het land kapot te maken.

 6. 7

  @6:

  Af en toe knapt er inderdaad een bubbel. Een crisis is als een regenbui; het kan niet altijd zonnig zijn, de economie gaat niet altijd omhoog. That’s life.

  Puur marxisme zou zo mogelijk nog slechter en onwerkbaarder zijn dan leninisme, alleen al omdat het de staat wil afschaffen en nog minder rekening houdt met de natuur van de mens. Maar Sovjet-socialisme opeens (staats)kapitalisme noemen is natuurlijk gewoon een misleidend semantisch spelletje.

 7. 8

  @7: Af en toe? Als ik met iemand samen zou wonen die om de 4 jaar instort en om de 10 jaar een inrichting in moet dan was ik verhuisd. De modus operendi van het kapitilisme is crisis en het zijn geen incidenten maar het is structureel.

 8. 9

  @8:

  Again, de economie kan niet altijd omhoog gaan. We leven in een imperfecte wereld en daar hebben we te doen met alleen maar imperfecte mensen en systemen. In ieder geval is het kapitalisme het systeem dat iedereen, zowel de arme als de rijke, de meeste welvaart heeft gebracht. Zoiets weggooien voor belachelijke en gevaarlijke ficties als een communistische of een nationaal-socialistische heilstaat, die bewezen hebben niet te werken, lijkt me het domste wat je ooit kan doen.

 9. 12

  @De Conservatief: Je kan toch niet ontkennen dat het kapitalisme zoals het nu is geïmplementeerd verre van werkt? Je kan wel zeggen dat “het niet altijd goed kan gaan”, maar dan ga je toch wel voorbij aan een aantal zeer opvallende dingen die nu plaatsvinden en systeemfouten.

  1. De concentratie van rijkdom
  2. Het wegvallen van de middenklasse
  3. Het kapitalistische systeem is gebaseerd op groei, dat kan niet eeuwig doorgaan
  etc.
  Kapitalisme is – misschien – het beste systeem dat we hebben, maar dat wil niet zeggen dat het een alles of nietsverhaal is. Ook hier moet worden bijgestuurd.

 10. 13

  De [email protected]:
  De Moderne Economie (ME) met haar Vrije Markt, heeft last van conjunctuurgolven. Het lijkt erop alsof het periodiekachtige op- en neergaan daarvan de natuurcycli imiteert die bij ons geschiedenis zijn (of dat waren), in Afrika actueel. Daar en ook elders zie je rythmen van overvloedige oogsten, demografische expansie, waarna magere jaren, hongersnood met grote sterfte en dan opnieuw.
  Vergelijkenderwijs zijn de moderne – onvermijdelijke – conjunctuurcycli van de ME mild. Wie deze Economie toch verwerpt, droomt van het Paradijs. Zulke dromers Castro, Stalin, Lenin, Chavez, Marx, scheppen de hel. Ook onvermijdelijk, logisch.

 11. 14

  Vrije markt met als goeroe iemand als Hayek. Die was van mening dat liberalen ook een utopia mogen/moeten nastreven. En dat is nu de hel. Zie je dagelijks op straat in het Westen. Met iedere burger die als ondernemer met onderneming wordt gezien. Dagelijkse faillisementen. Dankzij het aso anarcho-kapitalisme. Het paradijs is alleen voor de rijke stinkerds.

  En Marokkaanse Nederlanders blijven gewoon hier, ze horen erbij, zo vind je van niet, dan heb jij een probleem. Ikke niet, en zij niet. Daarom lach ik al die racisten keihard in hun gezicht uit. Vannacht nog in de kroeg.

  Voor de rest dat Wilders een racist is en een hekel heeft aan buitenlanders en vreemdelingen dat weten we al. Gewoon een nationalist van Blut und Boden. Teveel aandacht voor deze oproerkraaier.

 12. 17

  @15.

  Dat het kapitalisme enigszins goed kan zijn is niet gekomen door de conservatieven. Nee, onder druk van talloze opstanden van het volk in revoluties waren ze bang om hun hachie te verliezen. En ja, dan voeren ze maar wat dingen uit waardoor er sociale rechten komen. Voorbeeld Bismarck. De laatste deed dat onder druk van de stijgende macht van de socialisten.

  De sociale rechten worden momenteel de een na de ander afgebouwd. Dat betekent niet dat het hier nog zogenaamd rijk kan zijn (veel op lening) of dat er geen werk zou zijn. En daar komen ze op af: dat werk. Rijk worden, ambitie. En dan opgesloten in een asielzoekerscentrum. Jaren niets mogen doen. En dan zijn ze voor de werkgever minder interessant. En dan komen er sociale misstanden. Niets doen, armen over elkaar, afwachten, dom dom dom.

  Terwijl het door de verkrachting van de sociale rechten meer en meer een hel gaat worden onderin de samenleving. Mensen die economisch niet meetellen moeten het zelf gaan doen. En dat weten we nog uit de tijden dat de conservatieven aan de macht waren. Want ja, armoede was dan niet je eigen verantwoordelijkheid/eigen schuld. maar was zo door een of andere god gegeven. Dat was hun legitimatie. Ook de uitbuiting van de arbeider door het tuig bovenin werd daardoor gerechtvaardigd.

  Leeft die Bart Jan Spruyt trouwens nog? Jezus allemachtig wat een chaggerijnig mens was dat zeg. Geen wonder dat hij niets van de grond kreeg met zijn conservatieve beweging.

 13. 18

  @15: Waarom proberen al die mensen hier naar toe te komen, als het kapitalisme overal veel en veel meer welvaart heeft gebracht? Als al die mensen hier naar toe willen komen, is er minstens iets mis met de verdeling van die welvaart. En dan kom je toch al snel tot de ontdekking, dat het kapitalisme wel degelijk een ideologie is, namelijk de ideologie, die vertelt dat mensen recht hebben op alle geld, dat ze bij elkaar kunnen schrapen, en dat de mensen die een fabriek financieren meer echt hebben op de winst, die die fabriek maakt, dan de mensen, die de producten in die fabriek maken. Het is de ideologie van het egoïsme, die het egoïsme goed praat, in weerwil van de geschiedenis, die aantoont, dat mensen meer bereiken door samen te werken dan door tegen elkaar te vechten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren