Ondervraging Alan Rusbridger (The Guardian) door Britse parlementscommissie

Dossier:

VERSLAG - De druk op The Guardian door de Britse overheid neemt toe. Hoofdredacteur Alan Rusbridger wordt voor meer dan een uur ondervraagd door de Britse parlementscommissie voor binnenlandse zaken over de NSA en de GCHQ. Dat dit niet geheel vrijwillig is, laat hij in het begin duidelijk merken.

Reacties (7)

#1 kevin

Do you love your country?

Mijn mond valt open.

Dank voor het delen!

#2 Andy Cap

“Do you love your country?”

De vragensteller ziet waarschijnlijk in dat daar steeds minder reden toe is en probeert te achterhalen of de staat nu echt te ver gaat naar de mening van de ondervraagde.

#3 qwerty

Heel boeiende ondervraging.

De voorzitter moet een lid zelfs tot de orde roepen. Ze zijn meer heetgebakerd daar dan je zo zou zeggen aan de manier van praten. Ik krijg steeds meer respect voor The Guardian.

#4 Bismarck

@0: Ik zie toch echt iets heel anders. De voorzitter en Rusbridger spelen duidelijk onder één hoedje. De vraag waar #1 en #2 het over hebben is ook duidelijk een één-tweetje, om Rusbridger de gelegenheid te geven om zijn goede bedoelingen ten toon te spreiden. De voorzitter kapt ook alle leden die de verkeerde kant op of agressief vragen zonder meer af.

Edit: Dat blijkt ook niet zo verrassend: De voorzitter van de commissie is van de (labour) oppositie.

Wel jammer trouwens dat het geluid wel erg zacht is, waardoor het allemaal zelfs op maximaal volume moeilijk verstaanbaar is.

#5 gronk

Nav de agressieve ondervraging waar qwerty op doelt maakt een van de commissieleden zelfs een godwin (‘we leven niet in de jaren 30’) als tegenreactie.

#6 Bismarck

Op het eind krijgt Rusbridger zelfs de gelegenheid van één van de commissieleden om te vertellen welke vraag de commissie moet stellen aan het hoofd van MI5, die om Jaap Walhout’s woorden te gebruiken, binnenkort blootgesteld zal worden aan de toenemende druk van de Britse overheid (Hij “mag” gaan komen uitleggen waarom de terrorist act gebruikt werd om The Guardian aan te pakken). Typisch een vraag die je stelt om iemand eens flink het vuur aan de schenen te leggen.

#7 majava

Ik dacht eerst, toen ik de lengte van het filmpje zag, die zal ik niet niet helemaal uitzitten wegens tl;dr. Eenmaal begonnen, kon ik niet stoppen. Inderdaad boeiend en uiterst belangrijk om te weten als je een beetje wil blijven meepraten over privacy issues.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*