Ondertussen in Oekraine; een stemmende panda

Ondertussen in Oekraine; een stemmende panda. Het kán in Oekraïne!

Reacties (1)

#1 Jules Vismale

Als de desbetreffende persoon, die zich heeft verkleed als pandabeer, in kwestie een echte panda was geweest dan had hij zeker niet hoeven te gaan stemmen! Nou willen in 2013 talloze Oekraïners lid worden van de EU omdat ze zich (dat is inderdaad terecht) bedreigd voelen door Rusland! Het heeft hen decennia’s gekost om onafhankelijk te worden want Oekraïne was vrijwel altijd tegen diens wil bij Rusland ingelijfd.
Alleen veronderstelden de Oekraïners tijdens WO I, toen zij van de Duitsers zelfstandigheid kregen opdat dezen zo geen oorlog met Rusland meer zouden hebben, dit mochten behouden. Jozef Stalin daarentegen wilde alle staten die zich losmaakten van Rusland (Oekraïne, Wit-Rusland, Krim, Kaukasus en in WO II de Baltische Staten en Bessarabië) weer bij de USSR voegen en hij zaaide toen een schrikbewind dat miljoenen Russen en niet-Russen het leven zou kosten door middel van deportaties, kolchozen, moordpartijen en hongersnoden!
Toen Adolf Hitler in 1941 de USSR aanviel dachten vele miljoenen Oekraïners, Wit-Russen, Balten, Kaukasiërs, Russen, Kozakken en zelfs joden dat hij hen zou bevrijden van het bolsjewisme en haalden de Duitsers als bevrijders in, die namelijk in hun ogen een beschaafd (?) volk waren met hun hoge cultuur, kunst, muziek en filosofie. De nazi’s echter (met Hitler voorop) verafschuwden de “primitieve” Russen en niet-Russen en gingen hen nóg gruwelijker terroriseren en met miljoenen uitroeien dan de communisten deden!
WO II werd uiteindelijk wel door de laatsten gewonnen maar de Russen en niet-Russen mochten Stalin dus gewoon houden tot 1953 en diens opvolgers tot 1990. Net als de westelijk gelegen Oost-Europeanen die zogenaamd waren “bevrijd” wisten ze het communisme zélf te vernietigen en kregen ook de Oekraïners hun welverdiende vrijheid terug.
Schijnbaar hebben de huidige generaties Oekraïners nog steeds niet begrepen dat het uiterst onverstandig is om zich bij het westen van Europa, of beter gezegd bij de EU, aan te sluiten want hiermee verliezen zij ten eerste hun zelfstandigheid en ten tweede is de haat van talloze Europeanen tegen de EU ontzettend gegroeid en die willen eveneens graag hun eigen onafhankelijkheid terug! De Oekraïners kunnen niet opnieuw verwachten dat zij de West-Europeanen met brood, zout en bloemen gaan verwelkomen zoals hun voorouders dat deden met de nazi-Duitsers! Anders kunnen ze zichzelf beter als pandaberen gaan verkleden en bamboe eten maar dat heeft alleen weinig voedingswaarde, net zo min als de door velen verafschuwde EU!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*