Muslim Free Zone

Een wapenhandelaar in Inverness, Florida riep zijn winkel onlangs uit tot ‘Muslim Free Zone’. Waarom zou ik wapens verkopen aan degenen die Amerika willen vernietigen, zo redeneerde hij.

Duidelijk, een bevooroordeelde redneck, zou je denken. Maar toen een vertegenwoordiger van CAIR contact met hem opnam, bleek deze Andy Hallinan verrassend open voor een gesprek.

“Ik denk dat de islam een haatdragende, gewelddadige godsdienst is”, zo zei hij. “Maar als hij me wil overtuigen van het tegendeel, prima.”

Desalniettemin heeft CAIR aangegeven het ministerie van justitie te verzoeken om na te gaan of Hallinan de wet niet overtreedt door moslims zijn diensten te ontzeggen.

Reacties (13)

#1 Joost

Hij zegt wel meer opmerkelijke dingen. Gesprekje, community event. Bijna too good to be true.

#2 Prediker

Ik denk dat hij zijn xenofobe gebakje wil genieten (en daar klanten mee trekken) én ook aardig gevonden wil worden door mensen die een pestpokkehekel hebben aan dat soort bigotterie.

Bovendien kan hij nu altijd zeggen dat hij het niet zo letterlijk bedoelde. Hij krabbelt in dit interview al terug van zijn eerdere standpunt: ‘Ik wilde vooral een discussie uitlokken’.

Hij zei ook dat hij de verkoop aan moslims ‘per geval’ zal beoordelen. Dus hij creëert zo heel slim wezelruimte om tussen de mazen van de wet heen te kruipen.

Maar misschien rolt er iets positiefs uit. Misschien herinner je je die schietpartij bij die Mohammedcartoonwedstrijd die Pamela Geller (de grote Amerikaanse vriendin van Geert) had georganiseerd.

Na die schietpartij hadden een aantal gekkies een gewapende demonstratie georganiseerd voor de lokale moskee in Phoenix.

Twee demonstranten in een t-shirt met de tekst ‘Fuck Islam’ raakten echter in gesprek met de moslims, werden uitgenodigd in het gebedshuis, en kwamen er achter dat die mensen eigenlijk niet zo veel verschilden van henzelf: o, ze bidden hier gewoon, ja dat doen wij bij ons in de kerk ook.

“Wetend wat ik nu weet, zou ik dat shirt niet meer dragen.” zei Jason Leger achteraf. “Ik heb nu met ze gesproken en ik wil ze niet beledigen of kwetsen.”

#3 Joost

Mooi filmpje. De poster heeft er wat ondertitels bijgezet: “Dit is Taqqiya”. Helaas snapt hij het concept niet helemaal.

#4 Thallman

Zo is de stad Mekka een “non-Muslim free zone”, en daarmee ook eigenlijk de gehele Islamitische wereld, waarbij de “free zones” een andere betekenis hebben dan privé terrein waarvan de eigenaar bepaald wie er wel en niet mogen komen.

Daar horen we CAIR niet over, daar horen we sargasso niet over. “free zones” en discriminatie is om in sargasso termen te spreken, een moslim privilege.

#5 JANC

@4: want als je niet voor bent, ben je tegen.

#6 Anton

@4: je weet toch. Hier op S. Zijn de criteria voor rascriminisme als volgt. Je bent:
1: man
2: blank
3: niet bereid je eigen cultuur te vernietigen.

#7 Micowoco

@6: Inderdaad, Halve Zoolstra komt er niet in. :-P

#8 JANC

@6: Want het toestaan van mensen met een andere religie of die komen uit een ander land is:

bereid je eigen cultuur te vernietigen

Man, man, man.

#9 Inkwith Barubador

@4: We weten allemaal dat dat intolerante landen zijn. Maar dat maakt vergelijkbare intolerantie in westerse landen niet minder erg. Integendeel, zou ik zeggen.

#10 Nonkel

@9: Tolerantie is een vaag begrip. Wat wordt er vooral onder verstaan? Daarnaast kijkt men heel verschillend naar tolerantie. De een ziet het als een deugd, de ander als een zwakte. Voor beide kampen valt heel wat te zeggen.

#11 JANC

@9: Meer nog: Voor we andere landen wijzen op hun tekortkomingen, zou het verstandig zijn zelf niet dezelfde tekortkomingen te hebben.

#12 9″ Nails

@11: verschil natuurlijk dat dit een individueel betreft die in zijn eigen winkel bepaalt wie hij wel helpt en wie niet en dat het in die landen door de overheid op publieke plaatsen wordt bepaald. De ene tekortkoming is de andere niet.

#13 Prediker

Zo is de stad Mekka een “non-Muslim free zone”, en daarmee ook eigenlijk de gehele Islamitische wereld…

@4 Ach, vandaar al die Westerse expats in Saoedi-Arabië en toeristen op de stranden van Egypte, Tunesië, Turkije, etc.

Dat er in allerlei landen die geen humanistische Verlichtingstraditie kennen van alles mis is, is bovendien lang en breed bekend.

Kritisch naar onze eigen cultuur kijken lijkt me veel waardevoller. Maar het ging me er in bovenstaand clipje vooral om dat die pipo in eerste instantie een nogal polariserende houding heeft, maar als hij dan wordt benaderd door moslims om eens te praten, best open blijkt te staan voor een gesprek.

Dat vond ik verrassend aan het hele verhaal. (Overigens is dat gesprek inmiddels afgeblazen, heb ik begrepen, nu hij beseft dat CAIR hem ook nog voor de rechter tracht te brengen).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*