Mensenrechtenvrije zone in Amsterdam voor Poetin ivm bescherming handel

Om te voorkomen dat de Russische president Poetin humeurig wordt en daardoor de handelsbetrekkingen tussen Nederland en Rusland in gevaar zouden komen, zal Amsterdam een zone bevatten waarin geen klachten te horen zijn over het Russische beleid.

Reacties (9)

#1 HansR

LOL, waar komt dat vandaan?
Ah, Amnesty….
Leuk en prima to the point.
Ben benieuwd wat het effect is.

#2 Joop

Wie zijn opinie was het dat NL niet echt indruk kan maken als klein land op de Russische machtshebbers.

Poetin zal alleen maar beginnen over dat we in NL ook rare dingen doen, te beginnen met de gevangenschap van de waxinelichthoudertje-gooier.

#3 kevin

@2 Vanochtend een interview met de tolk van Poetin op Radio 1, die beweerde dat iets dat werkelijk niet begrepen wordt in Rusland is waarom we de vereniging Martijn niet gewoon verbieden. Grappig hoe voor de één repressie als de vijand wordt gezien en voor de ander er juist teveel vrijheid is. Dat zullen we nooit van elkaar gaan begrijpen.

Maar dat moeten we wel blijven proberen.

#4 Joop

@3.

Ja. Dat is ook eens zo n punt. Vannacht het boekje van Dautzenberg gelezen over de vereniging Martijn. Daar kwam wel een conclusie uit: alles wat afwijkt is abject. Dat zie je in Rusland op hun manier ook, want wat niet overeenkomt met de ‘Russische ziel’ dat moet verboden worden. Daarom verbindt hij de mensenrechten met het buitenland, met niet-Russisch. Wat naar ik denk in alle landen gebeurt waar wel eens kritiek is op een repressief regime.

Het gekke is dat we in NL ook allang niet meer zo tolerant zijn. Begin jaren 80 kwam er van voornamelijk VVD zijde een wetsvoorstel, weet niet of het is ingedient, om pedofilie tot 12 jaar niet meer te verbieden. De tijdsgeest is zo veranderd, als je ook kijkt naar de minister die er nu over gaat meneer Opstelten.

Dautzenberg noemt dat dan ook de Nieuwe Braafheid. Interessant boekje, waar heel wat foute dingen zijn gebeurd tot in de rechtszaal aan toe. Daarom is het laatste vonnis niet helemaal onbegrijpelijk.

#5 Kalief

Ik zag in Amsterdam een billboardauto rijden met de tekst uit het filmpje maar dan in het Engels. Wel grappig, maar ik kon er niet op zien dat het van Amnesty was. De tekst was iets als: This is a no-protesting area. Do not frighten president Putin. Keep this city human rights free.

#6 Steeph

@5: Op alle posters stond het logo, klein dat wel…
Voorbeelden
http://imgur.com/a/AobnF#0

#7 Yevgeny Podorkin

D’r moet een nieuwe olieterminal komen van 1 mld. in R’dam. En dan gaan Beatrix en Vladimir gewoon aanzitten met Shell, Gasunie en Boskalis…werk werk werk zegt Rutte.

Met je Mensenrechten

#8 thallman

Bernard Wientjes, die hoog van de toren blies toen de PVV de mensenrechten situatie in Turkije bekritiseerde omdat dit de Nederlandse handel zou bedreigen is nu opvallend stil.

#9 Kalief

Een nieuwe olieterminal lijkt mij geen aantasting van een mensenrecht. Er is ook niks mis met het geven van prioriteit aan handelsbetrekkingen boven bekritisering van mensenrechten. Maar de Nederlandse regering mag Rusland best duidelijk laten weten dat de mensenrechten van Nederlanders in Rusland op geen enkele manier aangetast mogen worden, ook niet als ze homo zijn. Want dat is ook een Nederlands belang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*