Julian Assange: achter de schijn van de rechtsstaat

Amy Goodman vloog voor Democracy Now! naar Londen voor een uitgebreid interview met Julian Assange.

Ze spraken onder meer over de ontwikkelingen in zijn Zweedse rechtszaak, het proces dat de Amerikaanse overheid heimelijk tegen hem voorbereidt, TTIP, Edward Snowden en de militaire interventie die de EU in Libië voor ogen heeft, teneinde mensensmokkel van bootvluchtelingen tegen te gaan.

In bovenstaande clip gaat Assange nader in op het gegeven dat Westerse overheden internationale wetgeving aan hun laars lappen als de VS dat van hen eist, en op de griezelige ontwikkeling in Groot-Britannië, dat Britse kabinetsleden er inmiddels voor pleiten om preventieve censuur op te leggen aan meningen die op zich niet verboden zijn, teneinde ophitsing en radicalisering te voorkomen.

Reacties (3)

#2 Prediker

@1 En daar gáán we weer. Er kan geen stukje over Edward Snowden of Julian Assange verschijnen op Sargasso, of daar duikt gbh op met een linkje naar een of ander hit-piece.

Ditmaal betreft het een stuk over de vraag of de antisemiet en fabulant ‘Israel Shamir’ nu wel niet werkt voor Wikileaks.

Shamir gaat er prat op van wel, Wikileaks zegt van niet, en naar het zich laat aanzien is er wel wat coöperatie geweest, maar wat en in hoeverre dan, dat wordt uit dat artikel niet duidelijk.

Het maakt evenmin iets duidelijk over wat er schuilgaat achter de schijn van Julian Assange. Het is een knap staaltje guilt-by-association, meer niet.

Kom eens met wat substantieels, gbh.

#3 Micowoco

@0: Heftig interview. Dank.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*