Illegale houseparty in Velp

Hilarisch: politie reageert overspannen op kunstenaars met illegale houseparty.

Reacties (4)

#1 weerbarst

Dit gaat al tientalle jaren zo. Normaal laten ze ze niet altijd rustig doorfeesten.

#2 Joost

Ja, dat is toch ook wel een beetje de bedoeling he, dat dat gevaar bestaat. Anders issut helegaar niet spannend meer.

#3 zmmmoccc

“Vroeger” kwamen er bij dit soort feesten dan twee agenten zo om het uur even kijken en een babbeltje maken en dan gingen ze weer. Maar tegenwoordig moet alles volgens de regels en de regels worden steeds strenger (als ik die APV van Rheden zo lees mag je daar helemaal niks). Dat legt weer een zwaardere druk op de politie om daadwerkelijk in te grijpen terwijl gedogen in de praktijk doorgaans voor alle partijen het beste is en uiteindelijk de minste rotzooi achterlaat.

En dat hebben ze hier naar mijn idee mooi opgelost: lekker lang treuzelen en in feite de oude situatie (gedogen) in stand houden en tegelijkertijd vragen over het niet handhaven van de APV omzeild. Wel een beetje jammer van de ambulances en brandweerautos, overigens.

@#2 M.i. gaat het bij dit soort feesten nauwelijks om het “illegaal zijn”. Het gaat er simpelweg om dat het praktisch onmogelijk is om als eenvoudige particulier een legaal feest te organiseren. De vergunning is verschrikkelijk duur en alle eisen die aan je lokatie en organisatie worden gesteld maken het simpelweg onmogelijk voor de gewone mens om een legaal feest te organiseren. Daarom zijn dit soort feesten illegaal. Ook al is je feest ver van de bewoonde wereld op een praktisch onbrandbare lokatie met nette bezoekers en met niemand in de buurt om er last van te hebben. Mijn jaarlijkse verjaardagsfeestje zou in Velp ook illegaal zijn.

En dat is belachelijk. Je moet nu op waterdichte wijze van te voren middels allerlei papierwinkel en controles absoluut garanderen dat je geen overlast veroorzaakt, er niemand in gevaar wordt gebracht en het milieu niet vervuild wordt. En dat kan natuurlijk ook een stuk laagdrempeliger. Leg de regels omtrent veiligheid/milieu/overlast uit en laat feestjes lekker doorgaan. Bij klachten of constatering van overtredingen kun je de tent dan altijd alsnog sluiten. Maar dan zijn de regels in ieder geval gecommuniceerd en is het feest bekend. Helaas zullen we nooit meer in zo’n samenleving terecht komen. Daarvoor zijn we al veel te veel gewend aan de huidige situatie: je kunt maar het beste zoveel mogelijk stiekem doen.

#4 HansR

Ik zie drie ambulances uit de roulatie gehaald. Voor wat?
Hoeveel noodsituaties met dodelijke afloop zijn er in de tussentijd geweest waar ambulance tekort was?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*