EU activiteiten tegen hormoonverstorende chemicaliën verstoord door industrie

DOCUMENTAIRE - In heel veel producten zitten stoffen die verstorend werken op onze hormoonhuishouding. In de REACH wetgeving heeft de EU vastgelegd welke in ieder geval schadelijk zijn. Echter, activiteiten van de EU om hier daadwerkelijk iets aan te doen, blijken consequent door de industrie te worden gedwarsboomd, blijkt uit deze documentaire.
Ook in dit geval gaat winst boven uw gezondheid.

H/T

 1. 1

  Chemie is zo geïntegreerd deel van onze samenleving dat het uitgesloten is dat d at ooit nog gecorrigeerd gaat worden. We gaan er door veranderen of gaan er aan ten onder.

  We weten wat er aan de hand is.
  En machteloos kijken we toe.

 2. 2

  Mede dankzij de chemie leven wij een welvarend en comforabel leven. Denk alleen al aan gewasbescherming, kunstmest en de food processing industrie zonder welke onze landbouw helemaal nooit 7 miljard mensen had kunnen voeden. Het gevaar van voeding is niet de chemie maar het feit dat voeding zo goedkoop is geworden dat we onszelf aan het doodeten zijn.

  Iets hoger in de piramide van Maslow, op een niveau wat we zonder die chemie al nooit bereikt zouden hebben, kopen we ons suf aan allerlei consumptiegoederen. Van auto’s, via televisies, langs de meubeltjes naar je PC. Zowel de producten als de welvaart mede mogelijk gemaakt door de chemie. Gelukkig maar, want als we die vervanger voor baleinen niet hadden gehad was de laatste walvis al meer dan een eeuw geleden uit de zee gevist.

  Het grootste problem voor de chemie zijn de chemiefoben. Lieden die de ballen verstand van chemie hebben en zich bang laten maken door linkse rakkers met een politieke agenda. Je zou toch denken dat na de DDT, ozon, CO2 en Neonicotinoïden blunders er mensen zouden moeten zijn die een beetje beginnen na te denken?

 3. 5

  @2: Jammer dat u geen onderzoek heeft gedaan naar de chemie-industrie,voedsel-industrie en blijkbaar ook niet naar de sociaal maatschappelijke redenen waarom mensen zich “doodeten”. Als u dit wereldwijde probleem serieus genomen had,was u vast en zeker afgestapt van uw tunnelvisie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren