Breaking inequality

In een half uur nog even een overzicht van wat er financieel allemaal scheef zit in de Verenigde Staten. Als je het uitzit, snap je niet dat er nog geen revolutie uitgebroken is aldaar. Maar kennelijk hebben ze daar nu een datum voor, 4 september 2013.
Niet dat het hier natuurlijk veel beter is.

Reacties (5)

#1 kevin

Ronduit slecht…

#2 Krekel

Lijkt me na 3 minuten kijken met 98,7% zekerheid een gekkie-vid te zijn.

(waarbij ik die 1,3% onzekerheid eigenlijk alleen aanhoud uit beleefdheid … in de zin van niet te stellig willen klinken en zo)

#3 penderie

Dat er nog geen volksopstand is uitgebroken vind ik ook bizar, er is nogal wat onrechtvaardigheid (verschil ‘gewone man’ en Wall Street). Dit wordt mooi beschreven door Matt Taibbi in Rolling Stone, zie http://www.rollingstone.com/politics/blogs/taibblog (e.g. Why Isn’t Wall Street in Jail?).

Zonde dus dat bovenstaande filmpje de verontwaardiging wil mobiliseren om iets onzinnigs als de goudstandaard in ere te herstellen: verlengde crisis jaren 30, is net zo’n luchtkasteel en het lost bestaande schulden niet op.

Gekkies inderdaad.

#4 sikbock

wel een mooie foto.. komt uit een beroemd world-press fotoboek uit de jaren 60 van de vorige eeuw.. http://tinyurl.com/bod8gl2

#5 Krekel

Inderdaad een erg pakkende foto, maar volgens mij heet-ie ‘Migrant Mother’, uit 1936, zie: http://en.wikipedia.org/wiki/Florence_Owens_Thompson

Zelfs nog een postzegel geweest trouwens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*