Asielzoeker duikt onder na mishandeling

FILMPJE - Ismael uit Sierra Leone groette een meisje in Lage Zwaluwe. Daar was ze niet van gediend.

“Nee wij zijn niet hetzelfde. Jij bent een Zwarte Piet.”

Nadat hij door vrienden van het meisje werd mishandeld, zocht de vader van het meisje Ismael op straat op, en zette diens foto op Facebook.

“Ik dacht: rijdt die jongen nog steeds rond? Ik wilde de mensen waarschuwen.”

De zwarte asielzoeker als griezel en potentiële verkrachter: onze Nederlandse versie van de mythe van de ‘zwarte bruut‘?

 1. 1

  Lekker tendentieus, Prediker. Laatst een blank echtpaar in hun woning overvallen door drie gewapende mannen, omdat een of andere idioot op Facebook had gezet dat de man een klein meisje een oneerbaar voorstel had gezet. Was niet waar.

 2. 2

  @1 Zorg eerst dat je je feiten even op een rijtje krijgt, Kevin, voordat je een ander probeert te beleren.

  In het geval dat jij beschrijft was de situatie als volgt:

  Een of ander heerschap had via Facebook daadwerkelijk seksuele voorstellen gedaan aan een jong meisje, en een viertal pedojagers meenden te weten waar die man woonde, maar vielen vervolgens bij iemand binnen die er niets mee te maken had.

  Een nogal andere situatie dan hier dus, waar er niets anders aan de hand is dan dat een asielzoeker een meisje begroet waar hij langsfietste.

  Misschien herinner je de begintijd in de zaak Marianne Vaatstra nog. Daags nadat haar lichaam werd gevonden, waren omwonenden er zeker van dat een of meerdere asielzoekers haar had(den) verkracht. Want zo zijn die mensen begrijpt u… Dat het iemand uit de eigen gemeenschap was, kon men zich eenvoudigweg niet voorstellen.

 3. 4

  @3 – Er is in ieder geval geen aanleiding om te denken dat er meer aan de hand is.

  In het hier geposte filmpje vertelt Ismael zijn verhaal. Ik bespeur in zijn lichaamshouding of manier van vertellen geen indicaties dat hij iets verzwijgt of achterhoudt.

  Maar misschien nog wel belangrijker: uit het relaas van de vader blijkt ook niet dat er meer gebeurd is. Je zou toch denken dat als die knul hun dochter steeds lastigvalt of iets seksueels naar haar geroepen zou hebben o.i.d. de vader van het meisje dat zou aanvatten om zich te verweren.

  Maar niks. Vooralsnog is er dus geen aanleiding om er vanuit te gaan dat Ismaels verhaal niet klopt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren