Antisemitisch kerstliedje op Roemeense staatstelevisie

Tis the seasonChristmas is all around, vrede op aarde! Maar niet op de Roemeense staatstelevisie, waar een kerstuitzending met muziek werd uitgezonden. Eén van de nummers bleek een nogal antisemitische tekst te hebben. Mijn Roemeens is niet meer wat het geweest is, maar volgens de website Tablet Mag werd er gezongen:

The kikes, damn kikes, Holy God would not leave the kike alive, neither in heaven nor on earth, only in the chimney as smoke, this is what the kike is good for, to make kike smoke through the chimney on the street.

Gezellige kerstgedachte.

 1. 1

  Eerst maar even vertalen en verifiëren?

  En een link naar dat ‘tablet mag’?

  De Roemenen hebben het wel te verduren recent.
  Van de joden nogal liefst als ik zo vrij mag zijn.

  Persoonlijk vertrouw ik dit verhaal niet.

 2. 2

  Als er in Roemenië (dat samen met Bulgarije in 2014 lid zal worden van de EU) op de staatstelevisie kerstliedjes worden gezongen met een antisemitische boventoon zal me dat niet echt verbazen. Antisemitisme was namelijk in dat land altijd al vrij sterk geweest en tijdens WO II heeft Roemenië met Nazi-Duitsland gecollaborateerd waarbij zij honderdduizenden Roemeense, Oekraïnse en Russische joden vermoordden! Deze collaborateurs waren vaak nóg fanatieker dan de Duitsers en of de latere communistische dictator Nicolae Ceausescu een jodenhater was weet ik alleen niet al leek hij me wél een grootkapitalist die zichzelf (als een soort Kerstman) goed verwende waarbij hij het land vrijwel tot de afgrond dreef wat in 1989 uiteindelijk zijn ondergang werd.
  Het is me trouwens hier in Nederland (wij zitten niet echt op Roemenen en Bulgaren te wachten die blijkbaar denken dat wij hier kerstbomen met stapels cadeau’s voor hen neerzetten) erg opgevallen dat wij al helemaal géén kerstliederen meer zingen. En als ik zie hoeveel mensen voor Kerstmis supermarkten en warenhuizen afstruinen om zich helemaal vol te laden met kerstartikelen, cadeau’s en maaltijden (het lijkt soms daar wel opruiming) lijkt het alsof in Nederland niemand arm is of er een recessie heerst. Dat is juist weer koren op de molen van politici die liever zien dat wij al ons geld verbrassen!
  Maar laten we alstublieft niét voor Kerstman gaan spelen voor oprukkende Oost-Europeanen die helemaal niets willen bijdragen aan onze economie en die het verschil tussen het mijn en het dijn niet kennen! Die lui zullen zich eventueel gaan gedragen als de legendarische Bokkerijders (roversbendes uit de 18de eeuw die Limburg onveilig maakten) met als enige verschil dat zij niet van de rijken stelen om aan de armen te geven maar gewoon op zelfverrijking uit zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren