1. 1

  Deze albino bultrug daar in Noorwegen doet me bijna aan Moby Dick, de witte potvis denken al lijkt deze walvis er stukken aardiger uit te zien. Als bovendien er een potvis zou aanspoelen met amber in zijn lijf konden de mensen daarginder miljonair worden al zijn er helaas bepaalde politici die met geld liever de filantroop uithangen voor de verkeerde doelen. Zou deze walvis daarbij nog aan voortplanting doen dan komen er vast nog meer witte walvissen bij in Noorwegen, mits er geen walvisjagers op af gaan.

 2. 2

  Ik snap het niet, @Jules, hoe is het überhaupt mogelijk dat je haast alleen maar reageert op obscure posts van járen geleden? Waarom? Ik ben niet ontzet, maar oprecht verbaasd…

 3. 3

  @2: Eigenlijk was ik bij Sargasso op zoek naar een site over Noorwegen waar ik wilde reageren over een verhaal hoe 11.000 “stoere” jagers daar willen gaan jagen op 16 (!) wolven! De Noren hebben namelijk grimmig genoeg meer van bepaalde groepen “asielzoekers en vluchtelingen” en natuurlijk de moslimextremisten te vrezen dan van de wolf en de vrouwen hoeven daar niet eens een rood mutsje voor te dragen!
  Daarbij: vindt jij die albino walvis misschien niet erg fascinerend om te zien? Als het nou inderdaad de witte walvis Moby Dick was geweest er er walvisjagers op hem gingen jagen en hij de rollen omkeerde dan is het vast niet moeilijk te raden voor wie ik partij kies!

 4. 5

  @3: Ik vind het leuk dat je (ook) reageert op niet-actuele zaken. Tijd is vaak totaal triviaal. Soms zou je dat gewoon bijna vergeten.

 5. 7

  @5: Kaarin, en als je nou eens op vakantie ging in Noorwegen, ga je dan ook nog naar deze witte bultrug uitkijken? Ik ben er zelfs achter gekomen dat de Groenlandse walvis even oud, zo niet ouder, als de mens wordt tot aan 120 jaar toe!

 6. 8

  Ik vermoed dat reuzeninktvissen en gewone vissen een zeezoogdier als de potvis (dus niet de albino bultrug) beter smaken dan de profeet Jonas die ooit door dit dier was “geconsumeerd” toen Jonas niet naar de zondige stad Ninive wou gaan om de ondergang daarvan te predikeren in opdracht van de Almachtige!
  De levende pop Pinokkio was eveneens samen met zijn vader Gepetto “verslonden” door de walvis Monstro (blijkbaar ook een potvis) en zij werden later, net als Jonas, toch weer uitgespuwd! Moby Dick, de witte potvis, had echter ooit eens een walvisjager, Radney genaamd, verzwolgen die nóóít meer uit diens maag tevoorschijn zou komen en veel later verslond Moby Dick het rechteronderbeen van kapitein Achab. De witte walvis gedroeg zich zo meer als Jaws, de witte haai, en of mensenvlees voor hen beiden zo smakelijk overkwam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren