Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Laat ons juichen, want er is iets moois tot stand gebracht. Nee, de honger in de wereld is nog niet uitgebannen en er zijn ook nog steeds dodelijke ziekten, maar we hebben toch in elk geval dit: boetseerchocolade. En daar is over nagedacht ook, want door het hoge smeltpunt krijgt junior er niet eens vieze vingers van.

Tja, wat moet je daar nu mee? Chocolade met een smeltpunt boven lichaamstemperatuur. Smelt dus niet in de hand, maar ook niet in de mond. Zal dus meer dan waarschijnlijk niet te hachelen zijn, qua mondgevoel. nee, u hebt gelijk, daar zitten die kinderen natuurlijk niet mee. Die zijn tenslotte meestal ook blij met een Happy Meal.

De vraag blijft waarom je met chocola per se moet kleien. Je zou ook je kind kunnen laten kleien met klei en het vervolgens, als je dat leuk vindt, een stukje chocolade kunnen geven. Misschien is dit ontzettend calvinistisch van mij, maar ik vind nog steeds dat speelgoed is om te spelen en eten om te eten. Zó rooskleurig is de voedselsituatie op onze wereld niet, en jong geleerd is nog altijd oud gedaan.

Reacties (11)

#1 Yevgeny Podorkin

En vergeet ff de chocoladebekkies in de Hoorn van Afrika…is er wel eens uit oogpunt van hygiëne uitgezocht hoeveel en vooral welke bacteriën zich op een gemiddeld kinderhandje hebben genesteld? Kennelijk wel, anders zou deze chocoklei verboden worden…

  • Volgende discussie
#2 Monade

@1 die neuspeutervingertjes stoppen ze toch wel in hun mondje.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Sil

Dus omdat ik graag mijn aardappelpuree opmaak met een spuitzak ben ik een voedselverkwister?
Om over het kersje op de appelmoes van Van der Valk maar te zwijgen.

Het oog wil ook wat Eetschrijver.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Sigi

Ik ben erg voor boetseren met marsepein.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#5 NoName

Afijn, anderhalf uur later hoor je uit het toilet, “mama deze boetseerchocola is helemaal niet lekker”.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#6 spees

Irritant gemoraliseer, moet je kroost ook constant aan die arme kindertjes in Afrika denken als ze hun bord niet leeg eten?

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#7 Cracken

“Zó rooskleurig is de voedselsituatie op onze wereld niet”

Wel in mijn deel van de wereld.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#8 Bismarck

@6: Hoezo hun bord niet leeg eten? In mijn familie bestaat die optie niet. Je eet gewoon je bord leeg, punt. Als je het niet had willen opeten, had je het niet moeten opscheppen. Dat is toch wel een behoorlijk essentieel punt in de opvoeding (dat naar ik begrijp vooral aan Russische toeristen is voorbijgegaan, maar die geven wel meer blijk van gebrek aan opvoeding).

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#10 Kyra

Eetschrijver, vertel liever eens wat over het produkt. Wat zit er in die boetseerchoco? Speciale vetten? En zijn die gezond?

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#11 Share

Hulde aan de paarse broek die het idee er doorheen kreeg. Waarom de consument niet gewoon een klompje drab verkopen en hem het geluk van zelf creaties maken aan de man brengen? Jammer dat het Brits is, want dit is nou precies wat de minister met innoveren bedoelt :o)

  • Vorige discussie