1. 1

  Deze mensen wordt wijsgemaakt dat zij “Clear” zijn. D.w.z. dat zij vrij zijn van “engrammen” die b.v. griep of verkoudheid of andere problemen veroorzaken. Bovendien zouden zij een absoluut geheugen hebben.
  En zij lézen hun verhaaltje van een papiertje af!?

 2. 2

  Lieve, lieve, lieve Peter, waar haal jij al die haat vandaan? het begint toch een beetje erg ziekelijk te worden. Het lijkt wel of je er een sport van maakt. heb je niets beters te doen om je tijd te doden/ het moet toch wel heel erg eenzaam zijn om al die tijd op Internet door te brengen. als je eens om een praatje verlegen zit kun je altijd nog bij ons langs komen in Narconon. De koffie staat altijd klaar. lieve, lieve groet, Joanna

 3. 3

  Een enge sekte/piramide spel, dat is het. Gelukkig lijkt het er op dat scientology nog wel eens de kop ingedrukt kan gaan worden. In Frankrijk zijn ze iig al lekker bezig. Het religieuze probleem moet immers opgelost worden door en te dweilen EN de kraan dicht te draaien. Ik mag overigens niet op die site van ze komen, was it something I said? :D

 4. 4

  Lieve, líeve Joanna, ik heb geen haat. Mijn standpunt voor wat betreft de scientologykerk is ontstaan door een goede vriendin die notabene bij jullie is afgekickt. Daarvoor ben ik jullie nog steeds dankbaar. Maar haar vage antwoorden, haar ontwijkende antwoorden, de weigering bepaalde vragen te beantwoorden en haar gedweep met Ron hebben er toe geleid dat ik eens wat informatie ben gaan zoeken. Het internet is een uitstekend bron van informatie, wist je dat? Ik heb nadrukkelijk ook gekeken naar de officiele scientology-websites. Maar de verslagen die ex-leden van hun bevindingen deden waren zozeer in tegenspraak met wat ik aan andere informatie tegenkwam dat het uiteindelijk leidde tot mijn website.

  Mijn leven draait echt niet alleen om internet of de scientologykerk: ik ben lid van diverse clubs en verenigingen, draag bij aan zeker 10 verschillende fora, doe vrijwilligerswerk (al ruim 25 jaar), dus eenzaam ben ik niet met al die sociale contacten. En dan heb ik nog niet eens gesproken over mijn werk waar ik dus letterlijk met mensen werk (sportschool). Dus om nou te zeggen dat ik misschien om een praatje verlegen zit? Nee, niet echt.

  Misschien zou jij ook eens naar “de andere kant” van de scientologymedaille moeten kijken. een mooi beginpunt zou mijn website kunnen zijn. Goed te weten is dat ook Julia (Rinvis, ken je vast wel) er niet in slaagde daar enige onwaarheid te vinden.

  Mijn credo: iedereen mag geloven wat hij/zij wil. Maar misbruik of onrecht zal ik aan de kaak stellen.

  Bedankt voor je uitnodiging, maar mijn spaarzame vrije tijd breng ik toch liever door in huiselijke kring.
  Lieve lieve groet, Peter

 5. 6

  Lieve, lieve Peter, bedankt voor de reactie. Ik ben 36 jaar bij Scientology. Ik ben liever lui dan moe, en ik zou nooit zolang bij Scientology gebleven zijn als het niet werkte. En daar gaat het voor mij om. Ik heb een deel van je website ook gelezen, ik ben enorm aangevallen omdat ik Scientoloog ben, maar het gaat mij erom dat Scientology mij uiteindelijk niets dan goeds heeft gebracht.

  Misbruik en onrecht stel ik net zo hard aan de kaak als jij. Van veel van die ex-leden weet ik ook dat ZIJ toen zij bij Scientology waren de methodes misbruikten. Ik heb er namelijk een aantal van gekend. Dus als zij klagen, moeten zij ook zo eerlijk zijn hun eigen kant van het verhaal te vertellen. Als ze dat zouden doen dan zou het verhaal denk ik een beetje anders zijn op de internet.

  Heel tof in ieder geval wat je allemaal doet en veel geluk daarmee. Ik kan me ook voorstellen dat je liever thuis koffie drinkt dan hier in Narconon.
  Lieve, lieve groet terug, Joanna

 6. 7

  hoi Inverted pants man, ik kan me uit mijn geschiedenis boeken mensen herinneren zo in de 30-er en 40-er jaren van de vorgie eeuw die net zo spraken als jij. Misschien moet je je geschiedenis boekjes er eens op naslaan en lezen waar dit allemaal toe geleid heeft.

 7. 8

  Hmm… dertiger en veertiger jaren…

  Wat hadden we toen allemaal… jazzpianisten, eddy christiani, annie de reuver, abe lenstra, faas wilkes, fanny blankers koen, jessie owens, hendrik colijn, roosevelt, churchill, stalin, drees. Mogelijkheden te over, InvertedPantsMan, kies er maar eentje!

 8. 14

  xenutv.com schijnt problemen te hebben.
  Maar hier zijn de video’s ook te zien:
  http://www.youtube.com/watch?v=wOY2fKIiDj4
  http://www.youtube.com/watch?v=cA4R69SyK9Q&feature=related
  http://www.youtube.com/watch?v=UKVTeY8Dqis&feature=related
  http://www.youtube.com/watch?v=xb06pOZ69Ns&feature=related
  http://www.youtube.com/watch?v=0HVzB3H96ak&feature=related
  Kijk vooral eens naar de lichaamstaal van de oude dame in de tweede video. Zij is 84 jaar oud volgens mijn bronnen.

 9. 15

  Hallo Peter,

  Ik ben al 12 jaar scientoloog en na het lezen van bovenstaande moet me toch van het hart dat het me tegenvalt dat je niet zelf bent gaan kijken in een Scientology-kerk en alleen informatie van Internet afhaalt.
  Wellicht is dat een keer een idee ?

 10. 18

  Fred, ik woon uren reizen van Amsterdam, heb weinig vrije tijd (werk op 6 dagen in de week), dus ik kies ervoor om mijn schaarse vrije tijd niet nutteloos te besteden. Wat ik al wel, en vaak, gedaan heb is de officiele websites van jullie bedrijf bezocht. Bedrijf, want het gaat in feite om het verkopen van zelfhelp- en zelfverbeteringscursussen en boeken. Dat dat kennelijk moet onder het mom van religie, daar mag ik vragen bij hebben. Of is dat verboden?
  Maar als jij al 12 jaar in de theorietjes van Hubbard gelooft en zijn versie van psycho-analyse gebruikt: Fijn voor je! Zal wel een aardige duit gekost hebben. Maar gelukkig ga ik niet over je portemonnee, en, zou mijn moeder gezegd hebben, “het houdt je uit de kroeg”.
  Maar kom mij niet vertellen dat Miscavige zijn stafleden níet mishandelt, dat Sea Org-leden wel mogen trouwen, dat zwangere Sea Org-leden niet voor moeten kiezen tussen abortus en het verlaten van de Sea Org, dat leden níet onder druk worden gezet om Disconnection toe te passen, dat critici met name in Amerika níet worden lastig gevallen en media níet onder druk worden gezet kritische verslagen over de organisatie niet te publiceren, dat IAS-events níet misbruikt worden om leden geld uit de zak te kloppen, dat woordvoerder Tommy Davis níet liegt telkens als hij zijn mond open doet. Want dan loop je echt met oogkleppen op. Oogkleppen die je zelf in 12 jaar hebt opgezet.
  Ga dan in godsnaam naar de Freezone. Kun je de originele scientology praktizeren voor meer aanvaardbare tarieven. En zonder alle druk die de organisatie je nu oplegt.

 11. 21

  Dat je jezelf Scientoloog noemt….tot daar aan toe..de schaamte voorbij zullen we maar zeggen. Maar mevrouw Kluessien is als persoon gewoon een hypocriet klotewijf. Lees die zogenaamde “vriendelijke ” mailtjes van d’r, 1.1 heet dat toch? SARCAST! En je verwijt een ander dat ie niks beters te doen heeft…maar jij als “directrice” van een afkickkliniek zou toch ook iets beters met haar tijd moeten doen. Er zijn namelijk junkies die geindoctrineerd moeten worden. BITCH!