Geen bal op tv | De nieuwe kleren van keizer Trump

Foto: copyright ok. Gecheckt 09-02-2022 copyright ok. Gecheckt 09-02-2022
Serie:

COLUMN - Keizer Trump was al die tijd niet alleen naakt, hij stond ook nog eens onophoudelijk keihard te masturberen. En iedereen die daar wat van zei, was een vijand van het volk. ‘Fake news!’, brieste Naked Trump als de media schreven dat ie in z’n nakie aan het rukken was. Ze wisten niet zo goed hoe ze hiermee om moesten gaan.

Bij The Late Show met Steve Colbert kwam zijn oude Daily Show-maatje Jon Stewart langs om een manische tirade te houden tegen Trump en vooral ook de media, die in een identiteitscrisis terecht waren gekomen. Trump had het uitgemaakt en de media waren radeloos. In de aanloop naar de verkiezingen waren ze verliefd geworden op deze dolle hond. Ze konden geen genoeg van hem krijgen. Maar nu had hij het met ze uit gemaakt. Hij gaf ze de bons. Ze mochten niet meer op het Witte Huis komen. 

Langzaamaan begon het ze te dagen. Ze waren écht de vijand. Kranten als The Wall Street Journal en The New York Times waren zich hier al wat sneller van bewust, maar ook bij CNN begon het kwartje te vallen en voor het eerst in jaren namen ze hun taak weer eens serieus, stapten ze af van hun obsessie met onpartijdigheid en durfden ze eindelijk te erkennen dat de keizer geen kleren aan had en enkel aan het rukken was.

De media hadden de break-up van zich afgeschud. Ze vonden het moeilijk, maar het moest. Het was over en uit. Tijd om verder te gaan. Maar net toen ze zichzelf weer een beetje bij elkaar hadden geraapt, stond ie weer voor de deur. En hij sprak, zo op het eerste gehoor, zalvende woorden. En de nieuwszenders met CNN voorop vielen weer als een blok voor hem.

Het gebeurde tijdens The State of the Union. Keizer Trump stond er nog steeds poedelnaakt, maar voor de verandering speelde hij eens niet met zijn piemeltje. Ja, heel soms kon hij het toch niet laten en sprak hij over een ‘great great wall’. En na afloop had hij het over de grootste staande ovatie sinds de geschiedenis van de staande ovaties. Maar verder had hij zich ingehouden. Niet in de laatste plaats doordat hij het allemaal van de autocue voorlas en er niet geïmproviseerd hoefde te worden.

De mainstream nieuwszenders waren unaniem: Trump was fenomenaal. Presidentieel was het toverwoord. Hij liep naar binnen als de overwinnaar van een dubieuze verkiezingsstrijd, hij kwam naar buiten als de president van Amerika. Dat was het dominante frame dat door iedereen werd overgenomen.

Ze kunnen het niet laten. Hebben een obsessie met de vorm en zijn verslaafd aan kadrering. En om elkaar daarin te bevestigen. Zegt er eentje dat het presidentieel was, noemt de ander het Reagenesk. De inhoud doet er niet meer toe. The Donald loopt een keer niet als een waanzinnige zijn mond een gooi te geven en ze vinden ‘m weer fantastisch. Ze konden er niet mee leven de vijand te zijn. Ze wisten zich er geen raad mee. Ze vonden het onuitstaanbaar dat er iemand was die hen van vooringenomenheid beschuldigde.

Ik dacht dat Trump de journalistiek had wakker geschud. Dat ze zichzelf opnieuw gingen uitvinden. Dat Trump dus eigenlijk een blessing in disguise was en ervoor zou zorgen dat de journalistiek haar scherpte terugkreeg. Ze moesten wel. De scherpte was ook aan het terugkeren. Maar bij de eerste de beste gelegenheid dat hij een beetje coherent praat en voor de verandering niet met z’n piemel loopt te spelen, laten ze met z’n allen zien dat ze het nog steeds wel kunnen: tegen de keizer zeggen dat z’n nieuwe mantel er prachtig uitziet.

Reacties (25)

#1 Henk van S tot S

Volgens mij verdient deze “fake-president” het om belachelijk gemaakt te worden.

Verder.
Wat ik me trouwens afvraag:
Wie is er in geslaagd om Trump die “major tranquillizers” toe te dienen, voordat hij het congres. toesprak.
:-)

 • Volgende discussie
#2 Amateur Commenter

Wall Street Journal heeft het te druk met een persoonlijke vete tegen een Youtube-ster.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 HansR

Presidentieel was het toverwoord.

Als dit presidentieel is dan loopt iedereen daar in zijn nakie.

Same American flag, same god zegt hij (NB: when fascism comes to America, it will be wrapped in the flag and carrying a cross is een niet onbekende quote).

En ik verzin het niet jongens, ik geef alleen weer.

Maar gelukkig hebben we alweer een nieuwe rel: Sessions moet weg, niet omdat hij met de Russen sprak maar omdat hij daarover loog.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 bolke

En bedankt he, nu heb ik een beeld van een naakte masturberende Trump op mijn netvlies staan.

*) gaat even ogen uitspoelen met zoutzuur **

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 HansR

En ook nog impeachment talk op de Huffington Post. Rust is er niet meer bij, dit presidentschap kan niet anders dan in een enorme klap eindigen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 bolke

@5: Volgens mij is impeachment toch alleen mogelijk als Trumpetie zelf iets crimineels heeft gedaan?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 HansR

@6: De vraag hoeveel hij wist en wanneer (analogon Nixon) is al gesteld. En anders vinden ze wel wat.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 Inca

Comedy is wat dat betreft een soort vaccin tegen dergeijke onzin.

Colbert: “He shifted from unhinged narcisist… to hinged narcisist.”
De omschrijving “nationalism with an indoor voice” is ook wel treffend.

En Trevor Noah:

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 Annie

In het verleden volgde ik een aantal trainingen voor het verkopen van gebakken lucht en dit komt me o zo bekend voor. Na het agressief opvoeren van de spanning is het nu heel even tijd voor een momentje van relatieve rust en het hanteren van de stroopkwast. Om dan met dubbele energie door te douwen tot de koop gesloten kan worden. Snelle impeachment lijkt me het enige dat een rampscenario nog kan voorkomen. Heel veel plusjes voor Max!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10 Henk van S tot S

@8:
Meer mensen met linux firefox-browser die deze vidio niet van de site af kunnen openen?
In mijn mail zie ik wel de correcte YouTube link om de video te bekijken.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#11 KJH

Huh? Er is gewoon onderzoek gedaan, en de overgrote meerderheid van de media was tijdens de campagne of daarna zeker *niet* ‘verliefd’ op Trump. Wat een rare constatering is dat?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#12 Sylvia

@10
Safari wil ook niet. Dank voor de link.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#13 Max Molovich

@4: Graag gedaan.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#14 Max Molovich

@11: Misschien is verslaafd een beter woord.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#15 Max Molovich

A closer look met Seth Meyers is ook erg goed: https://www.youtube.com/watch?v=FFbATlYUwt4

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#16 Arjan Fernhout

Reactie van Bernie Sanders:

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#17 Arjan Fernhout

JSTOR: In an earlier, more fact-friendly age, Trump’s political career might have faced an untimely end. (The language wars). Met een waaier van links waarvan Don’t think of a rampaging elephant de meest zorgwekkende. Heeft Mark Rutte iets van linguïst George Lakoff overgenomen toe hij het over ‘de olifant in de kamer’ (visie) had?

@16 had ik van therealnews.com met daaronder veelzeggend commentaar:

CB: Bernie is out of touch with the average American. 79% of those that watched President Trump’s speech viewed it favorably and agreed with his policies. Only 21% viewed it negatively. It appears that Bernie is one of those – but remember, he does not speak for the majority of Americans, only those few remaining misguided individuals on the far extreme left.

Een Canadees reageert:

JR: CB, you and 79% of Americans have no idea what “extreme left” means, nor any idea what a government universal health care insurance is, nor what it can do for you and your family. I grew up in Saskatchewan, Canada, where a devout little immigrant Scottish Baptist preacher became premier (like a governor) and instituted universal medical and hospital care insurance for all of us, each of us to pay modest premiums for part of the cost. We were a small province, fewer than a million people. Soon people in the ten other provinces(states) and the federal government took notice. Now all 36 million Canadians are insured, more healthy and more free for private enterprise than are Americans for every kind of human enterprise, as free as Americans. Our privately earned incomes average higher than those of U.S. persons, and we are more free than Americans to do whatever we want.

CB is niet onder de indruk:

While it is true that the average income in Canada is slightly higher in Canada, after-tax incomes are significantly lower in Canada (tax burden in Canada is roughly 39% in Canada vs. 28% in U.S.) and average Canadian debt is much higher than the average Americans. Additionally, prices are much higher in Canada than they are in the U.S.

Dus CB begrijpt niet veel van economie. Zijn belangrijkste punt:

With respect to Bernie, he basically supports a Socialist agenda. While there is a segment of the U.S. that support that, the majority (79%) do not.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#18 Arjan Fernhout

Executive orders:

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#19 Henk van S tot S

@16:
Dit hoort op! iedere fatsoenlijke zender vertoond te worden!!!

N.B.
Kan B.S. dat geblaat van “ons peroxide-ariërtje” ook niet eens analyseren?
;-)

betreffende #18 en de vele andere “Trump-nieuwtjes”
Vandaag heb ik vermoedelijk mijn portie gehad,
Men kan zich natuurlijk kostelijk amuseren, maar als je alles wilt zien kom je nergens meer aan toe.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#20 KJH

@17:

Dus CB begrijpt niet veel van economie

Want schulden maken is goed?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#21 Arjan Fernhout

@19: B.S. kan het geblaat van “ons peroxide-ariërtje” niet analyseren omdat W. slechts 1) een A4’tje heeft gepresenteerd 2) ook daarvan niet aangeeft hoe hij dat weinige wil realiseren 3) niets aan berekeningen doorgeeft aan het CPB 4) niet in debat wil gaan.
Voor een analyse van het volgens de peilingen (afkalvende) ‘succes’ van W. kun je beter terecht bij linguïst George Lakoff die een concrete afspiegeling geeft van de discussie over amygdala versus neocortex door Drew Westen (schrijver van “The Political Brain”) en anderen. Het is hoe Trump en Republikeinen in algemene zin politiek bedrijven: inspelen op onbewuste angsten e.d. Wilders doet uitspraken doet die een succesvol effect hebben op het limbische systeem (het ‘zoogdierbrein’: vluchten of vechten, vrijen etc.) Daarbij staan woorden, argumenten, debatten etc. alleen maar in de weg. Zo tragisch is het wel, zeker gezien het stemgedrag van de PVV in de TK die niet overeenkomen met hun ‘sociale agenda.’

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#22 Arjan Fernhout

@20: Hogere prijzen en meer schulden duiden op een groter bestedingsvermogen en meer kredietwaardigheid. Dat komt toch ergens vandaan. Weliswaar heeft de verdeling van welvaart niet veel te maken met de harde wetten van de economie, maar onderbesteding is economisch wel een slechte zaak. Vandaar dat dr. Heiner Flassbeck Obama aanraadde om de vakbonden te steunen bij eisen om hoger loon. I.t.t. bijvoorbeeld Duitsland moet de VS het toch voornamelijk hebben van de binnenlandse markt.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#23 Henk van S tot S

@21:
Ik bedoel met geblaat, wat er uit de woordengiffabriek tussen zijn lippen door naar buiten komt ;-)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#24 Sikbock

Raar stuk molovitch. In mijn beleving hebben de media trump vanaf het begin al verketterd als een racistische masturberende aap en vinden ze dat nog steeds, dus wat je nu wilt zeggen is mij niet duidelijk.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#25 Arjan Fernhout

@24: Als je een baviaan met een dood poolvosje op zijn hoofd al niet kunt herkennen, dan is het beroerd met je gesteld. Take this.

 • Vorige discussie