‘Het Andere Rusland’ van Garry Kasparov

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Vandaag worden de Russische presidentsverkiezingen gehouden, en zelfs de OVSE ziet er geen heil in ze nog waar te nemen. Viel er bij de parlementsverkiezingen van afgelopen December al weinig te kiezen, de uitkomst van vandaag staat al maanden vast. Masja Novikova en Allard Detiger volgden voor Tegenlicht bijna een jaar lang Garry Kasparov, de onverslagen schaakkampioen die zich in een explosieve coalitie van dissidenten gooide om maar te proberen oppositie te voeren. Zijn strijd was van meet af aan verloren.

Deze film geeft een realistisch beeld van de beweging ‘Een Ander Rusland’, en de schaakkampioen met een ijzeren wil. De oplettende kijker ziet de dappere strijd van de beweging, maar moet ook vraagtekens plaatsen bij de soms amateuristische en vaak opportunistische opzet. Een geschiedenisles voor de toekomst, Rusland in de 21e eeuw. (tekst: Olaf Koens)

Sargasso heeft de exclusieve (engelstalige) preview van de uitzending van morgen.


Kasparov en de Russische verkiezingen – MyVideo Nederland

Reacties (4)

#2 Bismarck

Iemand nog een gokje wagen op de uitslag?

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Olaf Koens

Bismarck, ik doe altijd mee! Allebei een fles rood op Medvedev?

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Bismarck

@3: Het was misschien wat laat om nog wat op te zetten, maar het ging me vooral om het percentage (opkomst en deel stemmen Mededev). Ik zag vanmorgen op TV dat ze toch nog mooi de farce van een democratie ophouden, toch zo’n 25-30% van de stemmen niet op hem.

  • Vorige discussie