1. 4

  @2 Jongen, praat geen poep, het was logisch niet verder te gaan met een CDA met drie zekere dissidenten, het is logisch verder te gaan nu klink is gewipt.

 2. 5

  @2: Van mening veranderen wanneer de feiten en omstandigheden veranderen, lijkt me geen probleem. Het is alleen de vraag in hoeverre die feiten en omstandigheden met het vertrek van Klink echt zijn veranderd. Dat mag Wilders natuurlijk voor zichzelf uitmaken.
  Politici van ‘draaien’ beschuldigen vind ik altijd wel erg makkelijk. Daarmee ontloop je inhoudelijke discussie.

 3. 6

  @4: praat geen poep, want d’r zijn nog altijd 2 dissidenten over, dus vooralsnog is d’r niets veranderd, buiten dat wilders aan het draaikonten is.

 4. 10

  #6
  Ferrier en Koppejan hebben tezamen minder dan 5.000 voorkeurstemmen gekregen. Die mogen al blij zijn dat ze op de achterbank zitten.

 5. 13

  @6 Die durven vast een stuk minder nu Klink is weggepest, het gezicht van de dissidenten en de man met het meeste aanzien. En vergeet die twee SGPers niet.

 6. 14

  #11
  Nee hoor, je moet alleen tevreden zijn met een bescheiden rol binnen de fractie. Immers, je hebt die post alleen maar te danken aan het feit dat andere personen op de kieslijst wel genoeg stemmen binnen haalden.

 7. 16

  Wel lullig dat hij tegen de koningin net wat anders heeft gezegd. Moet zij nu na iedereen gehoord te hebben, op basis van mediaberichten besluiten om iets te doen dat niemand geadviseerd heeft?

 8. 20

  @17: daar was ze toch voor? ;)

  @6 en @10: het lijkt mij dat nu het hoofd van Klink gerold heeft, die twee zich wel koest houden… Het zijn duidelijk ook niet de meest invloedrijke CDA’ers.

  On topic: Waarom eigenlijk weer zo’n kamerdebat? Hebben er een paar leden de laatste tijd weer onvoldoende publiciteit gehad? Het lijkt mij dat de kamer beter weer aan het werk kan gaan: er is een crisis waaraan wat gedaan moet worden.

 9. 21

  @8 Dat is een buitengewoon prima idee.
  @17 Majesteit is er toch om te schofferen? Ik zou niet weten wat voor functie de kroon heeft in een modern land dat zichzelf weer serieus wil nemen.

 10. 23

  Bah! Wat is die Maxime Verhagen machtsgeil, om doosdsbang van te worden. Vind hem op dit moment een engere demagoog dan Geert Wilders. Wilders komt er tenminste netjes voor uit dat hij geen inspraak duldt van fractieleden. Maxime verhagen ruimt dissidenten koelbloedig achter de schermen uit de weg.

  Enigzins snap ik ook wel waarom MAxime zo onstopbaar machtsgeil is. Hij zal over een paar jaar weer plaats moeten maken voor of spinmeester Jack de Vries of kroonprins Camiel Eurlings. Dit is de enige kans voor Maxime om ooit nog vice-premier te worden. Tjah, dan ga je natuurlijk over lijken.

 11. 25

  ZE stelt wel een goede vraag nu haar sketch voorbij is; hoe denkt u (Rutte) premier van alle NEderlanders te zijn als uw gedoogpartner een deel van de bevolking systematisch kleineert en beledigd? (ofzoiets, niet perfect gequoteerd)

 12. 31

  Tja, vind je het gek, met zulke bondgenoten ;) Maar tuurlijk maakt hij er een potje van. Mooi zo, zou ik haast zeggen. Als je het mij vraagt gaat het uiteindelijk toch niet lukken (cda staat zo’n beetje op uiteenvallen is mijn gevoel).

 13. 33

  Ergerlijk die machtspelletjes. En wat al is uitgelekt over dat ‘accoord waar rechts nederland zijn vingers van zou aflikken’ belooft weinig goeds voor de rest van Nederland
  (hopelijk krijgen veel PVV kiezers spijt van hun stem op een ander beleid dat voorgespiegeld). Rutte gedraagt zich niet als kandidaat premier van alle Nederlands en Verhagen is vooral bezig voor eigen overleven.
  De hoop blijft dat het alsnog klapt of na een paar maanden uit elkaar valt.

 14. 35

  Eeens/niet eens..met Wilders, dat terzijde. Wat hij in deze wel duidelijk doorprikt is de, mijnsinziens te grote, luchtballonrol van het staatshoofd.

 15. 36

  Een draaikonterig, dictatoriaal, racistisch, fascistisch, machtspolitiekerig, pro-proleterig, turbo-kapitalistisch, populistisch, leugenachtig kabinet met de naam:

  BRUIN 1.

 16. 38

  Zou Hare Majesteit zo vriendelijk willen zijn dit zooitje ongeregeld tot te orde te roepen, dan zal ik mijn republikeinse sympathieën voortaan onder stoelen en banken steken.

 17. 40

  Geen nood. De Koningin was veel te druk om naar dat debat te kijken. Zij weet dus niet beter dan dat Rutte alles wat hij tot nu toe heeft gedaan, nu in een werkstuk wil schrijven. Dat mag hij.

  Daarna zal ze waarschijnlijk besluiten dat 3 maanden en 6 informateurs genoeg is, het land moet geregeerd worden, dus een linkse informateur wordt morgen benoemd.

 18. 41

  Allemaal draaikonten in en rond het torentje framer, het pluche is een verzekering van een aangenaam inkomen…geef je niet snel op.
  Het parlement is een reflectie van voorgaande dingen MaxM.
  Hare Majesteit mag een fraai leven hebben en lintjes knippen van mij..geen president..yes!..love the queen.., het zooitje ongeregeld is (zijn) wel de stem(men) …wellicht niet de uwe…c’est la vie.

 19. 43

  Als VVD-stemmer krijg ik steeds minder vertrouwen in de wil van het volk. Als zoiets al bestaat wordt de redelijkheid en het gezond verstand daarvan ernstig beperkt wordt door door de schuimbekkende hooivork- en fakkeldragende massa sbs6 kijkende telegraaf/geenstijl lezers. De kloof tussen politiek en volk is naar mijn mening te klein geworden en daarom bij deze in een moment van helderheid, meer macht aan de monarchie.

 20. 44

  Het heeft Hare Majesteit behaagt Rutte en Wilders een pedagogische tik op de billen te gegeven. Goed gedaan Majesteit. Onderkoning Willink informateur.

 21. 47

  Ik ben niet links en rechts. Ik snap werkelijk niet de sturende rol in de politieke arena van een niet gekozen dame, hoe aardig ik haar(ex) ook vind. Ga toch in je koets een beetje je ding doen…potvolblomme.

  Goed gedaan maxm?..ME REET.

 22. 49

  Jaha nou…en biedt de theemuts het volk nog een sprankje Hoop of is het Bilderberg all over?
  Visioenen meneer geil als een beer ook, van prinsheerlijke Argentijnse snollen aan een strand het zand jeukend in de naad de cuba libres zijn niet aan te slépen. En terwijl de lakeien hem nog feliciteerden met z’n verjaardag…

  Moeder MOEDER…wat NU?

 23. 53

  Not spam, just fandom.
  Voor de liefhebbers: the New Statesman,
  Alan B’stard is nu ook in NL op Dvd verkrijgbaar. Kost bijna nix.

  qua steniging moet Life of Brian vaker worden vertoond

 24. 54

  Sorrie MaxM..de adrenaline stuurt soms mijn keyboard.

  Gewoon door laten gaan die nieuwe trits. Brengt op lange termijn, if it fails, weer duidelijkheid. De VVD is dan weer de VVD zoals “we” die kennen, vanwege terugkerende “zoekers”. Het CDA krabbelt weer overeind..glas plas..(behalve bij de oranjes..ik heb te doen met “onze” prins, lijkt me een aardige vent btw)

  Squire (fraaie nick)..voor de newbies:

  http://www.youtube.com/watch?v=MIaORknS1Dk