Kaats Late Night Review: A Closer Look with Seth Meyers – (Finland)

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

In deze A Closer Look van Late Night with Seth Meyers gaat Seth in op de vreemde gewoonte van Trump om rare verzinsels over andere landen te verspreiden. Niet te verwarren met het compleet verzinnen van landen of steden (Nambia, Pleasure). Na zo’n bizarre uitspraak blijft volgens Seth de bevolking van dat land in verbijstering achter en “has to figure out what the hell he’s talking about”…

Trumps laatste wapenfeit op dit gebied kwam naar aanleiding van de verwoestende bosbranden in Californië, en gaat over Finland. A forest nation. Dat klopt in elk geval nog, het land bestaat voor ongeveer 70% uit bos. En ze hebben daar inderdaad weinig te maken met bosbranden. Zou natuurlijk kunnen omdat ze daar een nogal vochtig en koel klimaat hebben, in tegenstelling tot het bloedhete –  en dichtbevolkte – Californië. Maar Trump heeft daar toch een iets ander idee over. Hij heeft een imaginair gesprek met de president van Finland gehad (nou ja, het gesprek was er wel, alleen heeft Trump de inhoud ietsjes anders onthouden), die hem vertelde dat de Finnen het hele jaar door de “vloer” van hun bossen aanharken. Wat natuurlijk de nodige hilariteit op social media opleverde. En een paar leuke grappen van Seth.

I guess it’s all we can ask for these days.

 

Dit artikel is ook gepubliceerd op hoevrouwendenken.nl

Reacties (9)

#1 Sjors

Is dit een recensie? Het is een korte beschrijving, niets meer.

 • Volgende discussie
#2 Arduenn

@1: Zoiets noemden we in de weblogoertijd een linkdump.

De Finnen kunnen er nog om lachen.

De leiders van de Baltische staten vonden het minder leuk om van Trump de schuld te krijgen van de Balkanoorlog.

Ik ben benieuwd naar zijn circus-act bij de komende G20-top.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 beugwant

#RakeFinlandGreatAgain!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 gbh

Hij heeft een imaginair gesprek met de president van Finland gehad (nou ja, het gesprek was er wel, alleen heeft Trump de inhoud ietsjes anders onthouden), die hem vertelde dat de Finnen het hele jaar door de “vloer” van hun bossen aanharken.

In Italië gebeurd dit in de bergen wel; bewoners ruimen in een ruime straal rond hun woning bladeren en andere troep op om bosbranden te voorkomen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 beugwant

@4: is dat niet gewoon aanmaakhout sprokkelen?

Hier gebeurt het overigens wel, maar uitsluitend binnen de bebouwde kom: bang voor aantasting van de heilige autolak of voor wat de buren zullen zeggen worden bladkorven geplaatst waar de bomenhuilies in de herfst het op hun kattenbaktuinterrein gevallen gemeentelijke loof in kunnen deponeren.
Ik heb die sneuerds wel eens bij windkracht vijf met een bladblazer in de weer gezien; de helft van de bladeren zat nog aan de bomen, iets ijdelers is zelfs bakvissen niet gegeven.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 majava

@4: In 2/3 van alle bossen in Finland staan naaldbomen. Het evt hout van uitdunning (dat is wel forest management) is zo gering dat ook dat niks uitmaakt. Maar vooral: Het boreale woud in Finland zit in een geheel andere klimaatzone. Bosbranden vinden hier ook wel plaats, maar dan als uitzondering, niet als jaarlijks terugkerend fenomeen, zoals in bijvoorbeeld CA. Had #0 ook al geschreven.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 gbh

@6: Dat klopt maar dat was het punt niet, ik weet dat in Italië mensen het terrein om hun huisjes in de bergen schoon houden ivm met brand en dacht dat dit ook verplicht was. Het grootste gevaar op bosbrand is nog altijd waar mensen huizen. Trump heeft naar alle waarschijnlijkheid weer eens iets gehoord maar heeft zoals gewoonlijk geen idee waar de klepel hangt.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 anoniem

@7: jij doelt op de verplichting om 50m o.i.d. om je huis alle bodemvegetatie en dood hout te ruimen. Verplichting ja. Bij wet. En niet alleen in Italië. Frankrijk en Spanje volgens mij ook.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 Frank789

@8: Dat is dan bedoeld om een huisbrand of uit de hand gelopen barbecue niet in een bosbrand te laten ontaarden, niet als bescherming van het huis tegen bosbranden?

Bosbranden bestrijden ligt trouwens nogal genuanceerd:
“Het bos helemaal laten afbranden is het beste”
“Wereldwijd nemen natuurbranden af, maar niet in het westen van de Verenigde Staten. Klimaatverandering speelt een rol, net als slecht vuurmanagement.”
https://www.nrc.nl/nieuws/2018/11/23/het-bos-helemaal-laten-afbranden-is-het-beste-a2756323#/handelsblad/2018/11/24/#402

 • Vorige discussie