Journalisten massaal besmet door virus

Elke week maakt GeenCommentaar ruimte voor een artikel van de satirische website de Speld! Nieuws zonder de ‘feitish’ van de reguliere media.

Journalist onder invloed van de ziekte (Foto: Flickr/politikill)

Een pandemie van epische proporties bedreigt Nederlandse journalisten. Hele redacties dreigen te bezwijken aan het virus, dat een dwangmatige neiging veroorzaakt om over varkensgriep te schrijven. “Het begint met enige regels, maar al gauw komen er hele kolommen, zelfs volledige artikelen uit voort,” aldus een vooraanstaand medisch specialist. “Het erge is dat die journalisten elkaar allemaal aansteken. Binnen de kortste keren is een hele redactie besmet.” De ziekte is ook al overgeslagen naar andere media. “Radio, televisie, internet, iedereen is inmiddels aangestoken.”

Het ziektebeeld is steeds hetzelfde. “De journalisten schrijven over mondkapjes, interviewen kuchende reizigers op Schiphol en snellen dan naar een of ander vooraanstaand specialist voor wat quotes. Vervolgens voorspellen ze het einde van de wereld en het uitsterven van de menselijke soort.”

De aandoening is, voor zover bekend, niet dodelijk, maar kan wel tot erg hevige irritatie leiden. Een geneesmiddel is nog niet bekend. “Men kan proberen een zieke journalist af te leiden met een verhaal over moslims of het aftreden van koningin Beatrix, maar dat is vooral symptoombestrijding,” aldus de medicus.

Reacties zijn uitgeschakeld