Jordaanse webloggers eensgezind

Op de Jordaanse weblogs heerst woede en verbijstering over de bomaanslagen van gisteravond in Amman. De webloggers van dit aangename vakantieland zijn eensgezind in hun afkeer van deze terreurdaden. Velen plaatsen een rouwbanner op hun site. Uiteraard lopen er ook in Jordanië fundamentalisten rond maar die loggen natuurlijk niet in het engels. De hoeveelheid engelstalige weblogs in Jordanië vind ik voor een dergelijk klein arabisch sprekend land overigens bijzonder groot, misschien zegt dat ook wel wat over de open blik van veel Jordaniërs ?
Mourning our innocent...
• Nieuwsfeiten en reacties van Jordaanse weblogs op Global Voices
• De Jordaanse “About Blank” soort van: JordanPlanet.net

[voor alle studenten journalistiek die een scriptie moeten schrijven over het “belang van weblogs” deze jordaanse logger woonde om de hoek, maakte foto’s en haalde CNN]

 1. 2

  Wie is er gebaat bij een onstabiel Jordanië ?
  Wie is er gebaat bij een onstabiel Libanon ?
  Lekker makkelijk om Al Qiaïda overal de schuld van te geven..

  Het eerste slachtoffer in oorlogstijd is altijd de waarheid.

 2. 4

  Stel je hebt gelijk Fritzie, dan zou het wel eens heel fout kunnen uitpakken voor je-weet-wel-wie als het aan het daglicht komt.

  Maar het is idd vreemd.
  Langs de ene kant zijn er natuurlijk ook bomaanslagen geweest in Irak en Egypte, langs de andere kant verwachtte je toch geen aanslag in een land waar meer palestijnen wonen dan in Palistina.
  Zou dat de volgende stap zijn, een bomaanslag in Palestina? Bizar.
  Blijkbaar deinzen moslims er ook niet voor terug om in de naam van de Koran moslims te vermoorden?

  Of missen we een deel van de puzzel?

 3. 7

  Mescaline, uiteraard heb ik ze allemaal even doorgenomen, de meeste zijn voorspelbaar beheerst (=saai ?) Maar Jordanese logger Aquacool verliest hier toch even zijn zelfbeheersing:

  You terrorist shit heads, you bastards, if you’re not happy with your lives and not mature and good enough to convey your messages peacefully to make a positive change, if you can’t live in peace, go ahead and kill yourselves without harming others you cowards, why take the lives of others? BURN IN HELL YOU MORONS!

  http://aquacool.blogspot.com/2005/11/terrorism-hits-amman.html

 4. 8

  @Carlos: Wat heet beheerst, geplaatst in de regio vind ik de logs (tnx) heel moedig en hartverwarmend.
  Jordanie roks, enige noord Afrikaanse land met een heus beschermd natuurgebied, om maar wat te noemen ( offtopik,ik heb daar een begrip opgedaan “de baas van de tenten”, ingeburgerd begrip bij mij thuis) en de wijn is ook niet slecht. Ik heb in Jordanie een stukje van mijn hart achtergelaten, toffe lui tof land.

  Vino:
  http://www.sofiaecho.com/article/wine-column—stylish-wines-from-the-desert/id_9711/catid_32

 5. 9

  Don,

  Je moet de moslims niet, zonder na te denken, overal de schuld van geven.

  “Blijkbaar deinzen moslims er ook niet voor terug om in de naam van de Koran moslims te vermoorden?”

  De Israeliërs en Amerikanen kennen ook hun truukjes.
  Alsmede Fransen, Duitsers,….

  Of missen we een deel van de puzzel?
  Het eerste slachtoffer in oorlogstijd is altijd de waarheid.

 6. 13

  Jordaniërs zijn zo beheerst mede door de staatscontrole, deed mij destijds een beetje denken aan het contact dat je als Westerse toerist met de lokale bevolking in het voormalige Oostblok had. Maar deze parallel gaat al mank zodra ik hem optik. Het koningshuis controleert veel maar heeft ook een hele positieve invloed op de Jordaniërs: Queen Nur is een geweldig rolmodel voor de arabische vrouwen. In downtown Amman lopen ze inderdaad voornamelijk met hoofddoek of erger, maar in Amman uptown (waar de bommen ploften) zitten ze ongesluierd met prachtig glanzend golvend gitzwart haar te lonken met hun bloedmooie ogen en volle roodgestifte lippen nippend aan muntthee op Parijs-achtige terrassen.

  .. een flesje wijn zou er nu wel ingaan.

 7. 14

  @mescaline: Als ik zin heb later de story van “de baas van de tenten” maar ik ken mijn plaats..ga toch koken, en dat moet maar dan (vette bratwurst met bloemkool)

  Ik ben baas van, denkt diep…..kom er niet uit…shit daar komt een depressie aan ;-)

 8. 15

  @Carlos: De meest gore openbare ple die ik ooit heb gezien (op een bij de grens van Ghana/Burkino Fasso dan, goh mooi rood oh shit het zijn kakkerlakker..groot!) is op een plein downtown van Amman bij een soort romeins theater..lekker druk, bussen, hapjes burka,s maar toch..

  ps: ben de e accent grave/ecu kwijt, die updates toch.

 9. 16

  Waarom is den mens zo zielig dat deze eerst zelf getroffen dient te worden voordat men het niet langer toejuigt maar afkeurt. Ik stel voor dat alle Arabieren worden getroffen door terrrorisme en dat we hier een fonds voor opzetten om dergelijk terrorisme te stimuleren, zodat wij er allemaal over 10 jaar ziek van zijn. Valt er nog terug te lezen wat die loggers van de aanslagen in London en USA vonden?

 10. 17

  Waarom is den mens zo zielig dat deze eerst zelf getroffen dient te worden voordat men het niet langer toejuigt maar afkeurt. Ik stel voor dat alle amerikanen worden getroffen door terrrorisme en dat we hier een fonds voor opzetten om dergelijk terrorisme te stimuleren, zodat wij er allemaal over 10 jaar ziek van zijn. Valt er nog terug te lezen wat die loggers van de aanslagen in Kabul en Bagdad vonden?

  Caprio na een paar paddo’s

 11. 19

  @Don Quidilbert

  Stel je hebt gelijk Fritzie, dan zou het wel eens heel fout kunnen uitpakken voor je-weet-wel-wie als het aan het daglicht komt.

  Wees even wat duidelijker: Voor wie precies kan wat precies slecht uitpakken?

 12. 20

  Me leek dat Fritzie doelde op US en Israel, die erg gebaat zouden zijn bij een Al-Qaida hatend Jordanie.
  En ze zouden er idd niet voor terugschrikken om zoiets te ensceneren.
  Maar het zou wel erg link zijn, moest het ooit aan het licht komen…