1. 1

  Geweldig spotje, geen woord in gelogen. Om de fascistische invloed van de islam in NL een halt toe te roepen, mag Cohen en co nog wel harder worden aangepakt.

 2. 7

  @Carlos
  Wil jij je beledigingen voor je houden? Ik ben een vaste bezoeker (vraag Steeph maar even) en de insinuatie dat ik niet onderlegd ben (met een -d overigens) is nergens voor nodig n.a.v. mijn vrijblijvende, fatsoenlijke vraag.

 3. 8

  @7

  Belediging? Carlos maakt mijn inziens een algemene opmerking.
  Je moet je niet persoonlijk aangevallen voelen.

 4. 9

  Waarom zou ik dat Steeph moeten vragen, ik ken jouw nick ook. Ik ben gewoon klaar met mensen die consequent uitgekauwde onderwerpen ter disiscussie stellen ala “het klimaat warmt niet op”, “PvdA laat altijd begrotingstekort oplopen” of “Nederland wordt overspoelt door immigranten”.

  Om zoiets te horen van een regelmatige bezoeker van een blog waar dergelijke mythes keer op keer in uitgebreide artikelen zijn doorgeprikt dat is de ware belediging!

 5. 11

  Hm, na de eerste paar seconden van het filmpje krijg ik toch ineens het idee wel op de PVV te stemmen. Ik begrijp uit de beelden dat Schiphol dicht moet?

 6. 15

  Xenofobie, ben ik het mee eens.
  Haatzaaierij, ben ik het mee eens.

  Leugens? Dat vraagt om een nadere onderbouwing. Wat GW massa-immigratie noemt noem ik globaliseringseffecten. Dat is puur een woord-spelletje.
  Het is toch niet te ontkennen dat Europa cq Nederland ingrijpend veranderd is qua bevolkingssamenstelling de afgelopen zeg 30 jaar? Toen ik op de basisschool zat hadden we 1 molukker op de hele school. Mijn dochter zit nu op een creche met 50% ‘Nederlandse’ kinderen.

  Als Carlos vervolgens rept over leugens dan ben ik gewoon benieuwd naar welke leugens. Volgens mij is Wilders niet zo dom dat de feiten/teksten die in beeld komen apert onjuist zijn. De enige leugen die ik opmerkte in het spotje is dat de EU gaat over het immigratiebeleid van NL. Als er meer niet klopt dan zou dat interessant zijn dunkt me. De discussie met de ander (GW) niet meer aangaan is gelijk aan wat GW doet.

  Klimaat warmt niet op.
  De algemene wetenschappelijke consensus (‘de waarheid’) is inderdaad dat dit niet het geval is.
  Het punt van de ontkenners is overigens altijd dat dat los staat van menselijk handelen.

  PVDA laat altijd begrotingstekort oplopen.
  Aantoonbaar onjuist inderdaad.

  Nederland wordt overspoeld door immigranten.
  Laat ik het ‘normaler’ formuleren. Nederland heeft de afgelopen jaren veel niet van oorsprong Nederlanders opgenomen in de Nederlandse samenleving. Lijkt mij toch echt een feit. Ook met de cijfers van vandyke in het achterhoofd.
  http://www.volkskrant.nl/archief_gratis/article711498.ece/Aantal_allochtonen_in_Nederland_groeit_naar_2,7_miljoen_in_2015

  Het verschil is de reactie op deze wereldwijde globalisering en vermenging van culturen. Die van GW is xenofobisch, die van mij is dat niet.
  Maar massa-immigratie/globalisering afdoen als een leugen is net zo kwalijk als klimaatopwarming ontkennen en zal de Nederlandse kiezer alleen maar in de armen van de PVV drijven.

 7. 16

  @15 Er is wel massamigratie geweest maar die is nu al lang voorbij en de problemen waar Wilders zich zo boos over maakt worden veroorzaakt door de kinderen en kleinkinderen van migratie uit de jaren 80 die zelf al vanaf hun geboorte Nederlander zijn.

 8. 17

  @Sjap Het artikel van de Volkskrant is wel heel oud. Het zijn er nu 3,2 miljoen.

  Het is een goede zaak om goed na te denken wat er gebeurt met de migratie.
  Waar het echter mij om gaat is dat alle problemen worden opgehangen aan ‘de massa-immigratie uit moslimlanden’.
  De immigratie uit moslimlanden maakte in 2008 slechts 1/7 uit van de totale immigratie. De immigratie uit de nieuwe EU-landen was veel groter.
  Het migratiesaldo voor de hele niet-westerse groep landen was 20.000 in 2008.

  Moslimlanden maken ongeveer de helft van de niet-westerse allochtone bevolking uit. Kijk nog eens naar het filmpje en hoor hoe hij naadloos niet-westerse landen in moslimlanden laat overvloeien.

  En waar zijn de emigranten? Gaan die vliegtuigen van Wilders leeg weer terug?

 9. 19

  NL heeft een van de strengste immigratiewetgeving van de EU waardoor er netto 10.000 immigranten per jaar van ‘moslim’-landen zich vestigen in NL. Dat zijn er ongeveer 30 per dag en niet vliegtuigen vol zoals in het filmpje wordt beweerd.
  Dat is dus waar “leugens over immigratie” op doelt.
  We zijn er.

 10. 20

  *proest* en moeten we Wilders nu nog serieus nemen met zo’n flutfilmpje? Amerikaansachtig zou een te groot compliment zijn – daar zou zo’n spotje toch al lang weggelachen zijn…

  edit: nog ff dan: die muziek, wie heeft die in godsnaam uitgekozen!

 11. 25

  hehe :-) die gapede cohen en die (goed gemonteerde) gekwetste blik van m als de voicover zegt dat zijn eigen hoofdcommisaris hem een dobberende strandbal noemt.. pwiceless

 12. 26

  Cijfers lijken gewoon te kloppen zie cbs dossier allochtonen

  bv Verdachten; herkomst, geslacht, generatie allochtonen en soort misdrijf ( 5,9% per Jaar vd Marokkanen vs 1,2% vd Nederlanders ) cbs
  Wat nog een onderschatting geeft, zie

  “Volgens de criminoloog wordt misdaad al jaren verkeerd berekend (..)Daaruit blijkt weliswaar dat Antilliaanse, Marokkaanse, Surinaamse en Turkse Nederlanders oververtegenwoordigd zijn in de misdaadstatistieken. Maar in absolute zin zijn de cijfers aan de lage kant, omdat per jaar wordt gemeten. Een 18-jarige die in 2006 een roofoverval pleegde, komt niet voor in de statistieken van 2007.

  Van de Marokkaans-Nederlandse jongemannen in Rotterdam in de leeftijd van 18 tot 24 is bijna 55 procent met de politie in aanraking gekomen op verdenking van een delict. Voor Antilliaanse en Surinaamse Rotterdammers in dezelfde leeftijdscategorie is dat 40 procent, voor Turks-Nederlandse mannen 36 procent Deze ‘absoluut schrikbarende cijfers’ heeft Frank Bovenkerk woensdag tijdens zijn afscheid als hoogleraar criminologie aan de universiteit Utrecht gepresenteerd” http://www.volkskrant.nl/binnenland/article1208793.ece/

  Verder uitkeringen 53% vd Marokkanen en 57% Turken tussen 45-65 jaar (25-45jaar= 27% en 29% cbs uitkeringen
  Bijstand: 2% vd Nederlanders vs 21% vd niet westerse allochtonen tussen 45-65 (25-45jaar =2% NL vs 14% niet westerse allochtonen.
  cbs bijstand

  Immigratie totaal:

  bron en met de emigratie cbs en onderverdeeld qua geboorteland cbs
  ps Het sommetje instroom – uitstroom (migratiesaldo) maakt de instroom zelf niet minder. Al die verse instroom moet immers weer inburgeren, doet beroep op..en je daardoor telkens opnieuw mensen blijft opvangen en moet zien te integreren. Verder zijn de emigranten gemiddeld qua samenstelling niet gelijk aan de immigranten.

  ‘ emigranten zijn relatief goed opgeleid en vooral jong ‘ http://www.volkskrant.nl/archief_gratis/article603067.ece/Weg_uit_dit_akelige_land

  “de hedendaagse immigratiestroom relatief laag is opgeleid” http://www.nidi.knaw.nl/en/output/reports/nidi-report-75.pdf/nidi-report-75.pdf

  Zie verder mijn bijdragen in deze draad. https://sargasso.nl/archief/2010/03/22/tweespalt-briljante-immigranten/
  @19 http://www.elsevier.nl/web/Artikel/164128/Omslagartikel-Wat-wij-van-Denemarken-kunnen-leren-Politiek-Voorbeeld-Denemarken.htm
  Zelfs sommige PvdA-ers snappen het..
  “Het Nederlandse immigratiebeleid is onbetaalbaar en schadelijk voor de economie “zegt oud-PvdA-minister van Sociale Zaken Willem Vermeend” http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Nederland/245593/OudPvdAminister-Immigratiebeleid-schadelijk.htm

 13. 31

  @seven
  Waarom laat je in het tweede geval de Nederlandse jongemannen weg? Kwam niet uit? Ik vind 18,4 namelijk ook behoorlijk schokkend hoog. Maar goed zal wel toeval zijn dat je halve zinnen quote…

 14. 35

  het gaat helemaal niet om nummers en percentages, het gaat er om dat wilders alles in linkse schoenen schuift en zijn eigen vuile hypocriete handen wast in onschuld

  de enigste die nou net wel wat gedaan heeft was cohen, verdonk klopt zich nog steeds op haar recht door het riool borst omdat zij de wetgeving van cohen heeft uitgevoerd

 15. 36

  Tja Geert, weer typisch een gevalletje ‘klok/klepel’.

  Verbeterpunten:
  – Voortaan door een professional laten inspreken, want dit lijkt nergens op.
  – Meer burka’s en fundibaarden, minder oude Turkse oma’s. Paar pro-Hamas en “Dood aan Israël” spandoeken hadden er ook wel in gekund.
  – Uiteraard in korrelig bewakingscamera zwart-wit, niet in kleur.
  – Als die teksten met ‘feiten’ in beelden komen dan hoor je zo een ‘thonk’ geluid te horen, dat weet iedereen.
  – Als je Cohen wilt koppelen aan het slechte van de islam, dan stop je er geen beelden in van zijn bezoek aan de Süleymaniye moskee, zo een beetje het mooiste dat de islamcultuur heeft voortgebracht. Dat is net zoiets al een anti-pausfilmpje maken met alleen beelden van de Sint-Pieter. Waar is het beeld van Cohen die thee drinkt met een radicale imam in een morsig theehuis ergens in A’dam west?
  – Op het einde willen we actieshots zien van Geert die de strijd aan bindt met de elite en die opkomt voor Henk en Ingrid. Niet een statisch shot van Geert die in Rotterdam voor een moskee in aanbouw staat en daar houterig zijn verhaal doet, waarbij het geluid van de hem uitscheldende straatkinderen niet geheel is weggemixt.
  – Laat je eens andere pakken aanmeten. In deze outfit lijkt je hoofd te groot voor je smalle schouders.

  Nog even een link naar het goede voorbeeld, maar ik weet dat je fan bent en dit filmpje waarschijnlijk al talloze malen hebt bekeken.

 16. 37

  @36: Geert die bij een moskee staat zonder vermoord te worden is toch al zo’n beetje de beste anti-reclame voor Geert. Zo maak je van de Islam geen evil religie.

 17. 40

  @36

  Geert moet in de stijl van Blairwitch project filmen of Cloverfield. Dan komt echt alles veel dreigender over; zelfs de vogels die overvliegen.