Jan Peter mag weer meedoen

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Elke week maakt GeenCommentaar ruimte voor een artikel van de satirische website de Speld! Nieuws zonder de ‘feitish’ van de reguliere media.

Jan-Peter en Barack in overleg (Foto: Flickr/Stuck in Customs)

De acht-jarige Jan Peter heeft afgelopen dinsdag een klein succesje geboekt. Hij is uitgenodigd bij de twintig grootste jongens van de klas. Hoewel Jan Peter zelf niet zo heel groot is, heeft hij zich de afgelopen jaren met succes naar de top van groep vijf van basisschool de Wegwijzer in Capelle weten te manoeuvreren. Ook dit jaar is het hem weer gelukt. Dat was de uitkomst van een kort bezoek van Jan Peter bij de sterkste jongen van de klas, Barack.

Er is weinig bekend over wat er precies tussen de twee knaapjes is besproken, maar volgens de moeder van Barack zou het gesprek onder meer over de veertien woestijnratjes zijn gegaan, die waren aangetroffen in de kelder van het nieuwe huis dat de familie van Barack begin dit jaar betrok. Barack is onder druk van zijn moeder al enige tijd op zoek naar een nieuw thuis voor de ernstig verwaarloosde dieren. “Ik ben heel blij dat hij bij Jan Peter succes heeft,” aldus de moeder van Barack.

Volgens klasgenootjes is dat niet het enige dat tijdens het overleg aan de orde is gekomen. Het schijnt dat Barack andermaal om steun heeft verzocht bij het in elkaar slaan van het nieuwe Afghaanse klasgenootje op vrijdagmiddag. Jan Peter deed daar al enkele jaren aan mee, maar onder druk van zijn ouders zegde hij begin dit jaar zijn hulp op. Of er inderdaad sprake is van een voortzetting van deze vrijdagmiddagactiviteit is nog onduidelijk.

Wat wel zeker is, is dat Jan Peter de komende tijd enkele modelbouwvliegtuigjes van Barack koopt. Jan Peter had Barack al geld gegeven voor het bouwen van het speelgoed, maar het lijkt erop dat hij ook één of twee exemplaren zal kopen.

Hoe zijn ouders op dit alles zullen reageren is nog onduidelijk, maar Jan Peter glimt in ieder geval van trots. Hij doet weer mee.

Reacties zijn uitgeschakeld