Jackson 3 zal concerten Michael overnemen

Elke week maakt GeenCommentaar ruimte voor een artikel van de satirische website de Speld! Nieuws zonder de ‘feitish’ van de reguliere media.

Joe Jackson, de vader van Michael Jackson, heeft op een galadiner in Los Angeles eindelijk uit de doeken gedaan hoe de geplande concertreeks van wijlen zijn zoon Michael toch doorgang kan vinden. Sinds de afscheidsdienst van Michael zijn diens kinderen fulltime in training om de concertreeks tot een succes te maken.

Prince Michael (12), Paris (11) en Blanket (7) zullen ‘de grootste show ooit’ neerzetten, aldus de trotse opa. “Ik herken talent als ik het zie, en deze kinderen hebben het helemaal in zich.” Een uitgebreid team van choreografen, zanginstructeurs en stylisten begeleidt de aanstaande kindersterren op hun weg naar de top. Aangezien Jacko zijn kinderen altijd beschermd heeft opgevoed, kost het een enorme inspanning van de kinderen om het oefenschema voor de concerten goed te volgen. Zo hebben ze sinds de dood van hun vader geen onderwijs ontvangen (“het was toch vakantie”) en zijn ook hun sociale activiteiten teruggeschroefd (“vrienden gaan, familie blijft”).

Joe is laaiend enthousiast over de resultaten tot nu toe. Blanket blijkt precies de falsetto te hebben voor de vroege werken, Paris kan de upbeat Michael uit de adolescentie het beste vertolken en op de frêle schouders van Prince Michael ligt de taak om de fakkel van zijn volwassen vader te dragen. Jackson: “Toen ik mijn eigen kinderen opleidde om de grootste sterren ter wereld te worden, was er natuurlijk maar heel weinig. Een stoffer en blik, dat waren de microfoon en het drumstel. En de danspasjes waren er ook nog niet natuurlijk: als je nu die drie synchrone moonwalkjes ziet, springen de tranen in je ogen.”

 1. 1

  Compleet Belachelijk!!!
  Pa Joe Jackson wil er weer eens een financieel slaatje uit slaan. Deze kinderen moeten gewoon naar school en meer niet. En als er dan toch iemand van de Jacksons moet komen opdraven,laat dan de 25 jarige Omer Bhatti zijn vader opvolgen wat de dans betreft, hij is volwassen en kan heel goed dansen en al
  helemaal de moonwalk…

 2. 4

  Wat is er gebeurd met de belofte dat vader Joe zich niet met de opvoeding zal bemoeien?

  Misschien moet de rechter er toch maar een keer naar kijken.