1. 6

  Carlos: dat vreemdgaan is tot daar aan toe, vooral iets voor zijn eigen geweten lijkt me, maar hij gaf leiding aan een organisatie waarin de richtlijnen deze relatie niet toestonden. Die heeft hij niet één keer geschonden, maar over langere tijd. Dat werd vrolijk onder het tapijt omdat hij aftrad, maar als hij zo snel terugkomt moet hij hierover ook maar eens “zijn verantwoordelijkheid nemen”.

  Het blijft wel typisch CDA-gedrag: eerst tegen de klippen op ontkennen tot je er niet meer onderuitkomt. Dan even in de luwte en binnen de kortste keren weer een fijn baantje.

 2. 8

  @4 Inderdaad. Je wordt gehalveerd en wat doe je? Je laat de rechter hand en de spindokter van de kerel waar de kiezer zat van was de toko runnen. Twee mannen die respectievelijk de bijnamen “de Rat” en “het Lek” hebben.

  Ik begin bijna terug te verlangen naar de dagen van Balkenende II, toen Ben Bot, Karien van Gennip en Joop Wijn de partij (mede) kleur gaven.

 3. 10

  Een prima vakman die de Vries. Dat vreemdgaan was niet helemaal volgens de partij principes, maar hij is vast de enige niet binnen de kerk. De PvdA zit ook vol met zakkenvullende socialisten, daar doet ook niemand moeilijk over en dat is politiek gezien toch een stuk ernstiger dan vreemdgaan.

 4. 11

  Dit past ook weer binnen een spinstrategie. De heer de Vries wil natuurlijk een ministerspost of staatssecretariaat. Het CDA heeft ook heel wat posities te vergeven als het bruine kabinet aantreed.

  Door te insinueren dat de Vries partijvoorzitter gaat worden zal een belangrijk deel van de CDA’ers opgelucht ademhalen als de man ‘slechts’ plaats gaat nemen in het kabinet. De vraag of hij daar nog iets te zoeken heeft is dan niet meer relevant.

 5. 15

  Jacob de Vries speelt nu “nee” en straks als het CDA hem vraagt moet hij daar natuurlijk gehoor aan geven en zegt hij “ja”. En dan moeten wij denken dat zo’n man zijn verantwoordelijkheid (voor partij en dus land) neemt. Dat is toch echt om je te bescheuren. Jack maakt het straks zijn kat maar wijs.