1. 4

  @2
  Maakt niet uit, als hij na de verkiezingen zijn zetel opgeeft schuift de lijst gewoon door, net zoals het geval zou zijn geweest als hij weer tot het kabinet was toegetreden.

  maar ik heb zo’n gevoel dat jij dat ook wel weet.

 2. 6

  @4: Nu.nl meldt het alsof hij niet meer op de lijst staat. Ik verbaasde me daarover. Ik was nog niet zover om vooruit te denken dat het CDA na 9 juni weer in de regering komt (en zie dat ook nog geen vaststaand feit).

 3. 7

  Zo, dan kan meneer vanavond nog verkassen naar een hotel, want kazernes zijn natuurlijk niet bedoeld voor rondneukende echtgenoten.

 4. 8

  WAT EEN KLOJO ZO EEN BAAN OPGEVEN OM ZIJN LUL ACHTERNA TE LOPEN,IK HAD MEER HERSENS GEDACHT,MAAR DIE ZIJN NAAR BENEDEN GEZAKT

 5. 9

  Ligt het aan mij, of manifesteert zich op Sargasso daadwerkelijk een influx van nieuwe reaguurders? Je kan daaraan wel een beetje zien welke onderwerpen tot de verbeelding spreken in het land.

  Nom-de-Dieu, wat zijn Nederlanders toch dom. Verschrikkelijk.

 6. 14

  @9: verklaar u nader Olav… “wat zijn Nederlamnders toch dom” stelt u. vanwaar generaliseren? en zijn Nederlanders zoveel dommer dan andere volken dat het vermeld moet worden? Wellicht trekt Sargasso een breder publiek dan voorheen, waardoor reacties soms wat anders van aard of toonzetting zijn dan u gewend was.
  Dan on topic. jack timmert al zo lang aan de weg, die heeft na een paar maanden rust en wachtgeld echt zo weer een prima baan. zijn ego zal een deukje gekregen hebben, maar dat kan hij wel hebben. dat een kroonprins van het cda ten val komt is niets nieuws, dat gebeurt met regelmaat. dat wist en weet jack als geen ander.
  @12: waarom zou Hockey willen dat Femke aftreedt? ze is geen minister en ook al geen staatssecretaris. Wens wellicht meester van gedachte?

 7. 16

  Hanedop: “zijn Nederlanders zoveel dommer dan andere volken”

  Waarschijnlijk heb je gelijk. Mensen zijn gewoon allemaal even dom :-P

  Sorry hoor, maar ik las eerst wat reacties op die pagina’s die aan het gedoe rondom het wonderjongetje in Tripoli zijn gewijd, waar iedereen zich uitput in sociaal wenselijk misprijzen, en zag toen hierboven een stel platte grappenmakers en een gefrustreerde hoofdletteraar. En ik ben pessimist van nature dus dan ligt een verzuchting voor de hand. Ik zal het niet meer doen. Ik ben bovendien op dit moment bezig met een poging om Xen 4.0.0 op Ubuntu 10.4 te installeren. En ik doe dat voor de lol op vrijdagavond, nom-de-Dieu encore. Waarom zit ik niet in de kroeg?

 8. 17

  Het gaat het in iedere geval makkelijker maken om de JSF niet aan te schaffen als het CDA weer in de regering komt.
  Kan zo’n slippertje ons toch nog mooi wat geld opleveren.

 9. 19

  @6
  Ik bedoel ook helemaal niet te zeggen dat ze weer in de regering komen, nam het gewoon als voorbeeld voor het zelfde systeem van zetels doorschuiven, aftreden of zetel opgeven voor een ministerspost, allebei leidt tot het doorschuiven van zetels naar de volgende persoon op de lijst.

 10. 20

  Huh: whisky-cruise punt com is de Google ad hier onder deze waanlink:S

  Ik zeg niks ontopics want dat gedoe met Jack de Vries is echt non-nieuws. Dat wil zeggen, ik vind het totaal niet interessant.

 11. 21

  Jack de Vlek kan nu kiesplek en straks bijbehorende zetel opeisen? Gelijk ene De Miliano? Ik zie al krantekoppen: “Jack is back”.

 12. 22

  @19: Aha, dus hij blijft wel op de lijst. Dan is het nog maar de vraag of hij die redelijk gegarandeerde zetel niet inneemt straks. En wat bijvoorbeeld als hij heel veel voorkeurstemmen krijgt? Dan zou hij moreel gezien niet eens mogen terugtreden.

 13. 24

  Bismarck: Balkie heeft zelf al aangekondigd hoe dan ook niet in de Kamer te gaan zitten, dus voorkeurstemmen en moraliteit zeggen in het CDA sowieso weinig…

 14. 25

  Sja Balkie gaat over een paar weekies worden weggezet als de slechtste politicus sinds Adolf Hitler. Niets zoog meer apeballen dan deze zeeuwse klootviool met zijn cartooneske verschijning en te grappige momenten. De koppige blinde hielenlikker. Dit wordt voor het hele land een opluchting, behalve voor Bianca en Amelie.

 15. 27

  Tja, zoals gewoonlijk zijn de regels in de politiek en in het echte leven weer enigszins anders. Je kunt niet *en* een topfiguur zijn in de normen en waarden, gezin is de hoeksteen van de samenleving-partij, *en* buiten de deur neuken. Ik snap dat wel.

  Maar op zich heb ik niks tegen buiten de deur neuken. Zou ik die de Vries in het cafe tegenkomen, zou ik ‘m op z’n rug slaan bij wijze van felicitatie. Je leeft maar 1 keer tenslotte. Al denken ze daar bij het CDA, heb ik gehoord, anders over.

 16. 28

  @24: Maar JP de MP heeft wel aangegeven dat hij graag nog een keer MP wordt. Dus als genoeg mensen op hem stemmen, houdt hij zich wel aan zijn morele verplichtingen die daaruit voortkomen.

  Je zou het ook als een soort (verborgen) referendum kunnen zien: Een stem op het CDA is een stem voor JP in de politiek, een stem op andere partijen is een stem daartegen.

 17. 29

  Als alle mensen die zelf ook buiten de deur neuken hun mond houden zou het hier een stuk stiller zijn :-) :-) :-)