Israël zakt weer net wat dieper

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Het is mij inmiddels meer dan duidelijk, Israël doet er alles aan om GEEN vrede te krijgen met de Palestijnen. Elke keer dat er gesprekken zijn tussen de twee groepen doen ze weer iets dat zo dom is dat het wel opzettelijk moet zijn.

Zo nu ook weer. Gisteren maakten de kranten melding van moeizame besprekingen, vandaag hervatte Israël haar liquidatiepolitiek.

En zo is Israël verworden tot niets meer dan dat wat ze zelf haat: een bezetter en onderdrukker, met terroristische neigingen.

Reacties (5)

#1 obsi

Wat bedoel je precies met terroristische neigingen ?

  • Volgende discussie
#2 Joost

Ik zie geen verschil tussen een bom in een bus en een f16 die een raket afschiet op een groep mensen waaronder zich toevallig één verdachte bevindt.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 obsi

Als deze handelingen plaatsvinden ben ik het roerend met je eens, wat betreft je defenitie “terroristische neigingen” van de Staat Israel, heelerg verwerpelijk.

Het is Israelvraagstuk is overigens een erg lastig vraagstuk. Ik zal me er niet te veel mee bemoeien, maar ik kan me er niet in vinden dat Israel er alles aan doet om geen vrede te bewerkstelligen.
Volgens mij zijn er zeker ook een aantal palestijnse organisaties die er alles aan doen om vrede te voorkomen.

Het probleem ligt een stukje gecompliseerder als dat er hierboven beschreven staat.

Neemt niet weg dat ook kritisch naar Israel gekeken moet worden, maar er zijn wel twee partijen betrokken, ze hebben allemaal schuld aan deze situatie.

Wel is het zo dat de palestijnen hierin (min of meer) betrokken zijn geraakt door toedoen van de koude oorlog.

Jammer dat het zo moeilijk is een oplossing te vinden.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Joost

Natuurlijk, ik beschrijf het probleem ook niet in het stukje. Ik constateer dat aan de ene kant (de palestijnse) tientallen groeperingen staan die elkaar ook niet kunnen uitstaan. Als Israël praat met groep 1, dan pleegt groep 2 een aanslag en stopt Israël met praten. Daar heeft groep 1 geen enkele invloed op (de invloed die er is wordt zelfs ongedaan gemaakt doordat Israël de Palestijnse politie totaal geen macht te geven). De staat Israël is een coherente staat, één partij. Deze partij zou de impasse kunnen doorbreken door eens een keertje de “slimste en verstandigste” te zijn.

Maar dat willen ze helemaal niet, ze grijpen elke strohalm aan om maar te doen alsof ze wel willen, maar als puntje bij paaltje komt is er altijd wel een excuus.

Ik wacht nog op het excuus “en daarom kunnen we de nederzettingen nog niet ontruimen”.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#5 Obsi

Ik snap hoe je het bedoeld, en ben het met je eens.

Laten we hopen dat de Israeli geen excuus opvoeren en verstandig worden.

Het zal moeizaam blijven, zeker wanneer arabische organisaties Jeruzalem als onderwerp opvoeren.

  • Vorige discussie