Islamisering deel 2: invloed van de media

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Deze bijdrage aan het open podium is van DeViking (website)

Ik ging, samen met mehn kiddoo op een zondagmiddag nog effe naar de plaatsulekeh zupehhr. Je weet wel, in Leidsuh-veen. Ut belastingwinguhbied van ex-artikul 12 gemeentuh Duh Haag.
Hoe dan ook, alweer na de gebruikelijke vreeht en drankwarruh te hebben ingenomen kwamen we nade kassa aan beh duh brandweerwagen alwaar een Saraceense jochie al zat te joelen bij het op en neergaan. Een pinguin met kruinbedekking of hoofdoekie pakte mijn joch en zette deze naast de Saraceen. Ik dach noch blijf met je Moslimse fikken van mijn bloed af…. of ik snij je de keel door met je eigen kromzwaard. Maar niets daarvan ik vond het tot mijn verbazing nog leuk ook en glimlachte naar de vrouw met hoofddoek. Wist zij veel…..

Tja, zo zie je maar weer, deze anecdote geeft aan hoe ver je je door die media kunt laten beinvloeden. Nu is het nog goed afgelopen. Maar de volgende keer? En de keer daarop? Rustig blijven viking, rustig. Islamisering hou je niet tegen. Haal nu diep adem en zeg: Allah is Groot. Zie je wel dat geeft rust…..

Reacties (20)

#1 pedro

Ga verder Viking, we willen allemaal weten, wat er de volgende keer kan gaan gebeuren. Of mogen we dat zelf aan vullen? Bedoel je te zeggen, dat je de volgende keer je kromzwaard van de Digros mee neemt, als een islamitische vrouw met jouw zoontje doet, wat jouw zoontje graag wil (op de brandweerauto zitten), maar waar jij zelf te bescheten voor bent om dat voor je zoon te doen, en ga je daarna die islamitische vrouw aanvallen?

De vraag is natuurlijk sowieso al, waarom je je aan deze zaak ergert, want waarom mag die islamitische vrouw jouw zoontje zijn pleziertje niet geven? Op haar kosten nog wel…

 • Volgende discussie
#2 Mark

Ik snap het blog sowieso niet. Het kan net zo goed een poging tot ironie zijn. Het is los zand.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 pedro

@2: dacht ik eerst ook. Tot ik zijn reacties en zijn andere stukjes las…. Het is idd los zand, maar wel iedere keer met dezelfde ondertoon en insinuaties. Geen aanwinst voor Geencommentaar dus.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Mark

Dat meen ik ook te ontwaren maar dan blijft het stuk nog steeds onduidelijk. Ik hoor graag de precieze bedoeling.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 DeViking

Geen Commentaar.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Rob

Maar wat hebben de media er nou mee te maken?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Joost

Viking is door de media bang gemaakt, maar het valt in de praktijk wel mee, tot nog toe.

Dat lijkt me zijn stukkie in een zin. Ofniedan?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 Paul

@7 Ik dacht dat er iets in Vikings hoofd zat waar zijn dokters geen raad mee weten. Als hij zijn hoofdinhoud af en toe over de GC-akker laat lopen hebben zijn familie en buren verder weinig last van hem. Mooi dat GC zo een bijdrage aan een betere wereld levert.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 Jonas

Islamisering – als Wilders het er niet elke dag over heeft, hoorde je er nooit wat over. En dan verbinden aan criminalisering, terrorisering en fundamentalisering. O ja, en niet vergeten nationalisme (in VVD-termen: Nederlandse soevereiniteit).

En fiscalisering van maatschappelijke problemen: ‘onze’ belastingcenten kosten zoveel x.

En paternalisering: harde aanpak (Opstelten), strenger opvoeden, hogere straffen – erg liberaal. Vrijheid van de consument mag niet geschaad worden.

Gelukkig gaat meneer Wilders leren met meel in de mond te praten, wellicht dat hij dan ook weer niet alleen marketing-technisch nadenkt.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10 Kropotkin

@9: Islamisering – als Wilders het er niet elke dag over heeft, hoorde je er nooit wat over.

Jij luistert alleen naar Wilders?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#11 Jonas

@10.

Nou mijn reactie even compleet maken: media – Wilders – islamisering. Zonder de media hadden we nauwelijks enige notie genomen van de opgeblazen verhalen van Wilders.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#12 Ed

#9 “Islamisering – als Wilders het er niet elke dag over heeft, hoorde je er nooit wat over.”
Vreemd, dat Wilders hiervoor verantwoordelijk wordt gesteld. In 1984 zijn mijn toenmalige schoonouders met een
Christelijke vereniging naar Israel geweest en werden destijds al gewaarschuwd voor de islamisering van de wereld, met name het naieve Europa. Kan me niet voorstellen, dat Wilders daar toen iets mee te maken had.
Ik ben overigens geen Wilders fan.

Wat mij persoonlijk het meest stoort, is dat linkse partijen op elke willekeurige manier altijd hun mening willen doordrukken en het liefst op de man spelen. Als rechts een mening heeft, is links het er automatisch niet mee eens. Ook niet als het een goed onderbouwde mening is. Dat Wilders de ww en het ontslagrecht ongemoeid laat, daar hoor je links niet over.
Stel je voor dat je je eens volwassen zou moeten gaan gedragen. Links zou eens in haar gelederen moeten kijken hoeveel nakomelingen van NSB-ers, landverraders dus, er in hun partijen zitten…..

Nederland zou blij moeten zijn, dat het eindelijk verlost is van de linkse dictatuur. De stappen die dit kabinet nu al heeft genomen zijn perfect. Sinds de 70-er jaren hebben we overwegend linkse regeringen gehad, die de helft van de bevolking niet wilde. Nu is er een rechtsere regering en links staat weer te schreeuwen. Als links eens iets verder doordenkt, kan men concluderen, dat ze dit zelf heeft veroorzaakt. Het land is verkwanseld.
Nu heeft de bevolking zelf duidelijk aangegeven dat dingen moeten veranderen. Of denkt men soms, dat er ineens anderhalf miljoen racisten in dit land zitten?
Tuurlijk heeft de media invloed, maar dat heeft ze naar alle kanten, dus de invloed is nihil.

Wilders hoeft het niet iedere dag over islamisering te hebben. De autochtone bevolking weet allang dat dit aan de gang is, maar wil duidelijker grenzen en maatregelen als die overschreden worden. Dat is waar links het heeft laten afweten.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#13 Bismarck

@12: ”In 1984 zijn mijn toenmalige schoonouders met een
Christelijke vereniging naar Israel geweest en werden destijds al gewaarschuwd voor de islamisering van de wereld, met name het naieve Europa. Kan me niet voorstellen, dat Wilders daar toen iets mee te maken had.”

Meer dan je denkt. Wilders is niet veel later ook twee jaar in Israël geweest en zal hetzelfde verhaaltje gehoord hebben van Israëlische rechts-extremisten. Verschil is dat hij het heeft geïmporteerd naar de Nederlandse politiek.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#14 Bismarck

”Als rechts een mening heeft, is links het er automatisch niet mee eens. Ook niet als het een goed onderbouwde mening is. Dat Wilders de ww en het ontslagrecht ongemoeid laat, daar hoor je links niet over.”

Zo, spreek jezelf dan even in twee opeenvolgende zinnen tegen.

”Sinds de 70-er jaren hebben we overwegend linkse regeringen gehad, die de helft van de bevolking niet wilde.”

Ik denk dat je Nederland verwart met Zweden? Waar haal je dit vandaan?

”Of denkt men soms, dat er ineens anderhalf miljoen racisten in dit land zitten?”

Ik ben er vrij zeker van dat het er meer zijn. Ook bij de achterban van de VVD en SGP zitten de nodige racisten en het zou me niet verbazen als je er bij stemmers op andere partijen ook nog tegenkwam. Dat is overigens niet ineens, racisten heeft Nederland altijd gekend.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#15 pedro

@12: jij durft nogal, om links te verwijten op de man te spelen, met je verwijzngen naar NSBers, dictatuur en je foutieve conclusie, dat we sinds de 70er jaren overwegend linkse regeringen hebben gehad.

Ook niet als het een goed onderbouwde mening is. Dat Wilders de ww en het ontslagrecht ongemoeid laat, daar hoor je links niet over

Dan luister je toch niet echt goed, lijkt mij, want daar is heel veel over gezegd. Bovendien daag ik je uit om te bewijzen, dat Wilders mening over deze onderwerpen goed onderbouwd is en niet alleen heeft gediend om stemmen te trekken.

Rekenen was ook niet je sterkste kant, lijkt me, want anderhalf miljoen is niet de helft van 16 miljoen.

Wilders hoeft het niet iedere dag over islamisering te hebben. De autochtone bevolking weet allang dat dit aan de gang is

Ik ben autochtoon en ben dit volstrekt met je oneens. Er is geen sprake van islamisering. We kunnen hooguit constateren, dat de islamieten, die hier door onze rechtse regeringen naar toe zijn gehaald, gelijke rechten als de christenen claimen. Ik zou liever zien, dat we de buitengewone rechten van de christenen zouden verminderen, maar als we dat niet doen, hebben islamieten net zo veel recht op eigen scholen, kerkgebouwen, enz, als christenen. En de meerderheid van de autochtone bevolking (10,5 miljoen stemgerechtigden) denkt daar volgens mij ook zo over.

duidelijker grenzen en maatregelen als die overschreden worden. Dat is waar links het heeft laten afweten

Dat kan zijn, maar daar hebben alle regeringen het af laten weten. Het is ongelooflijk kortzichtig om daar weer alleen maar een links rechts spelletje van te maken.

Sinds de 70-er jaren hebben we overwegend linkse regeringen gehad

Tsja… Als je de VVD en het CDA links noemt, heb je gelijk. Anders niet.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#16 Jonas

Islamisering is niet aan de gang. Dat wordt wijs gemaakt Wilders en cornuiten. Het heeft meer te maken met xenofobie. Als je de nieuwe Nederlanders genoeg ruimte geeft om hun opleiding af te maken en zorgen dat er werk is, dan is er niets aan het handje. Laat je ze maar rondlopen, dan slaat de verveling toe. Sluit je ze uit dan krijg je negatieve reacties.

Wel een leuke reactie overigens van Ed, het heeft wel op mijn lachspieren gewerkt. Je zou je schoonouders wat minder serieus moeten nemen. Zelf denken. Israël heeft niet zoveel met moslims. En dat is mede hun eigen schuld.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#17 DeViking

Wilders maakt ons alleen maar bang. Hij is alleen uit op macht. Trouwens wie niet in Den Haag? Echte oplossingen bieden doet ie niet. Helaas doen andere partijen dat ook niet, voor de duidelijkheid. Wilders had trouwens geen andere keuze dan in de regering te gaan. Nog eens 4 jaar oppositie en hij had afgedaan. Ik voorspel dat de PVV bij volgende verkizingen niet meer zo groot gaat worden. het zou beter voor Nederland zijn dat de PVV ophoudt te bestaan zoals de LPF. Kunnen we lekker weer gaan slapen. We hebben niets aan politici die haat zaaien en vriendjes, danwel loopjongens van Israel en Amerika zijn en daarmee Nederlandse belangen uit het oog verliezen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#18 Jonas

@17. Nederlandse belangen. Sjoh, belangen zijn vaak gedeelde belangen. Of ga je je ook al achter de dijken verschansen? Precies waar Wilders ook op inspeelt. Geen geld naar Europa en OSW (wat al gekoppeld is aan Nederlandse economische belangen, waardoor de Nederlandse burger vaak helemaal geen nettobetaler is, maar indirect bijdraagt aan de grote jongens in het bedrijfsleven.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#19 TheDon

Islamisering mooi woord en het beroerde is dat het al volop aan de gang is.
Maar de meeste mensen hebben het nog niet door.
Straks als het te laat is dan beginnen we met zn allen te piepen.
En geloof me maar die tijd komt heel snel.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#20 pedro

@19: ja hoor, jij hebt gelijk, en de meerderheid van de mensen niet. En dat zonder enig bewijs te leveren. Je laatste zin is perfect. Het is een geloof en dus niet op feiten of de werkelijkheid gebaseerd.

 • Vorige discussie