1. 1

  Verbazing en ongeloof bij mijn ontbijt.

  Op het eind zegt ze dan eindelijk dat als haar zoon het zou vragen ze naar de bibliotheek zou gaan.

  Er is blijkbaar nog hoop :(

 2. 6

  Daar gaat-ie dan. Als ze zegt: ik heb er nooit bij stilgestaan of de aarde plat of rond is…. (vanzelfsprekend is-ie plat), dan doet ze hetzelfde als iedereen, overal, altijd. Alleen voor een paar problemen die heel ver weg liggen (letterlijk ;)) loont het de moeite om je de aarde als een bol voor te stellen.

  Misschien moet ze wel leren dat evolutie en zo heel ver weg ligt, en niet zo dichtbij dat je het aan kunt voelen.

 3. 8

  @Mescaline

  Je mag het uitleggen zoals je wil. Ik blijf er toch van overtuigd dat je op een vraag als. Is de wereld plat gewoon eerst nee antwoord als je een minimum aan scholing hebt doorlopen.

  Nuja, m’n vriendin kijkt graag naar “beauty en de nerd” want das te grappig voor woorden.
  Ik moet toegeven dat ik ook elke week met verstomming wordt geslagen door de domheid van die meisjes.

 4. 11

  @mescaline

  Verklaar u nader?
  Die meisjes hebben allemaal onderwijs gevolgt tot hun 18.
  Voor zover ik kan inschatten hebben ze dus toch wel allemaal ooit geleerd dat water kookt op 100° (de hele wetenschappelijke rimram omtrent luchtdruk, vervuiling, ed. achterwege gelaten).
  Toch was er vorige week eentje die erin sloeg op 50 te gokken en dan na de eerste gok zachtjes omhoog te gaan tot 80, ze is zelfs nieteens aan 100 geraakt.

  Nu mag jij vertellen wat mijn perceptie dat die jongedame dom is te maken heeft met mijn instelling.

 5. 12

  @Mescaline & Blammeke

  Aan het begin van de middelbare school eens dezelfde vraag gehad van een natuurkunde leraar. Het antwoord dat men in koor zong was correct. Edoch de redenen waren die de leerlingen aanvoerden was uitermate zwak.
  (pure aannames i.p.v waarneming en daar ging het de leraar om).

  Ik opper de visuele effecten van het eerst waarnemen van een mast aan de horizon en aanwezigheid van dat een kring op de maan tijdens een maansverduistering. Vervolgens gaf ik wel toedat op basis van die twee argumenten ik slechts vermoedde dat de aarde rond zou kunnen zijn. Dat vond de leraar dan wel weer een aardige.

 6. 14

  @Blammeke, sorry, ik kan het niet anders zien. Dat meisje was het gewoon vergeten uit gemakzucht.. Ik noem dat: vergeten, niet dom. Als ik gemakzuchtig was zou ik het dom noemen.