1. 1

  Dit is de britse versie zeker… Ze zaten gewoon te spioneren in Iraanse wateren! Hoezo moeten de britten uberhaupt in internationale wateren op smokkelwaar controleren (en hoe kun je smokkelen als je in internationale wateren zit)? Het ruikt naar rotte vis!

 2. 5

  @4: Gig dit om SAS-ers? Dan weten we helemaal hoe laat het is. Die worden voor heel wat vuilere klusjes ingezet dan een beetje douane spelen.

 3. 7

  @6: Als ze aan scheepje controleren deden, hadden ze er zeker geen aan boord. Als ze in Iraanse wateren voeren met heel andere bedoelingen hadden ze er zeker wel aan boord. Voor mij bepaalt de aanwezigheid van SAS-ers eigenlijk zo’n beetje het waarheidsgehalte van dit britse persbericht. Probleem is natuurlijk dat als er SAS-ers bij waren, dit ten stelligste ontkend zal worden.

 4. 16

  Hoe weet nu.nl dat die Britten niet in Iraanse wateren voeren? Normaal gesproken vraag ik me dat niet zo af (ze berichten het, dus zal het wel waar zijn), maar sinds het VK het breezersletje is van de VS, en van de VS bekend is dat ze nog wel wat meer bloed aan de handen willen hebben, is dit grensincident natuurlijk net iets te voordehandliggend.

 5. 18

  Niet slim van die Engelsen om Iran te provoceren. Immers, het enige land dat daar het recht heeft te protesteren is Irak en niet Engeland. Engeland schendt dus of Iraanse wateren of ontneemt Irak haar soevereiniteit door haar het recht te reageren te ontnemen. Een diplomatieke lose – lose situatie.