1. 3

  @1 Het is waar. CNNinterview is bijna een week oud.
  Het is net gebeurt en op veel Iraanse websites en weblogs gemeld. Luister naar het youtube film op de link. In iedere geval verwacht niet dat IRNA of Press.tv zulk nieuws gaan publiceren.
  Zij deden het zelfde met Khavaran en graf van Shamlou enz.

 2. 4

  Dat CNN interview ken ik. Ik en ook anderen vragen zich af of de clip klopt, gezien de wetenschap dat het verboden was om iets op de gravan te plaatsen en er bij de clip alleen geluid is waarbij de moeder het weg zijn alleen in relatie tot het kind gebruikt.
  Ook (vertrouwde) twitteraars in Iran zelf hebben het niet gemeld.

 3. 7

  :) Maakt niet uit voor mij van welke kant iets komt: is iets waar of niet, daarom gaat het.
  Natuurlijk ken ik genoeg richting IranPressNews mensen op twitter die mij vertellen dat het klopt, ik ken er ook genoeg tegenovergesteld.
  Maar daarmee wordt dus niet bewezen dat het echt klopt.
  Hier komt bij: Neda is medialieveling, en geeneen van die stations die anders struikelen om zoiets als sensatie tegen regime te brengen heb ik gehoord.

 4. 8

  @7, Sargasso is een weblog met een column ernaast die “waan van de dag” heet. Als je alleen de berichten van de “media” vertrouwt, dan moet je nog een week wachten.

 5. 10

  @9. Als je de stem van haar moeder niet kan herkennen en niet kan begrijpen wat zij zegt, vind ik het niet netjes dat je de tragische gebeurtenis in twijfel probeert te brengen. Blijf maar wachten tot IRI het bevestigd en dan plaats het in je weblog.
  Althans komt bijna negentig procent van je blog post’s van IRI sites, die nog erger zijn dan SBS.

 6. 13

  over vernielde graven o.a. van Abasi, alleen een andere bron voor de soundtrack is niet gevonden.
  Het gaat erom dat het niet nodig is om dingen aan te dikken, het brengt niets extra, integendeel.De waarheid op zich is genoeg.
  Er schijnen trouwens op/na 13aban meer dingen gebeurd te zijn die nu langzaam naar boven komen.