1. 2

  Is dit anders dan de druk die de christelijke kerk uitoefende in de afgelopen eeuwen? Dan is er wel een oplossing @Larie: veel geweld, protest en revolutie. En het kost wat tijd.

  Niets is eeuwig.
  Zelfs de terreur van religie niet.

 2. 7

  dus daarom heb ik hierboven nog maar een linkje geplaatst over fundamentalistisch geweld tegen vrouwen in Basra. Daar kunnen we altijd nog een slinger aan geven dat het schuld van de Amerikanen/Britten is dat deze vrouwen nu worden gedood omdat ze geen hoofddoek dragen, kunnen we daarna weer comfortabel in onze luie linkse rookstoel achterover leunen…

  Dat zegt Carlos in de vorige thread. Maar je zou dit Basra ook kunnen presenteren als een voorbode van wat de Iraki’s te wachten staat als de VS zich overhaast terugtrekt.

  Dat is nu de wet van de onbedoelde consequenties in actie: Elke volgende president van de VS krijgt deze oorlog als erfenis. Het maakt niet uit of je tegen was, of voor. Nu kan je daar toch niets meer aan veranderen. En oorlog is net als hersenchirurgie: Je kan niet halverwege stoppen omdat je ineens van mening bent veranderd. Zelfs terugtrekken is een oorlogsdaad.

 3. 8

  @mary#3
  Ach daar is mary weer om HansR te vertellen datie maar eens op moet houden het christendom te verketteren. Oei.

  Maar vertel me eens mary: is het erg anders?

 4. 9

  Nou baal ik toch echt @mary.
  Vraag ik eens echt iets, krijg ik geen antwoord.
  Is dat soms christelijk?
  Zwijgen wanneer je iets gevraagd wordt?