1. 5

  Als we niets doen aan het voorkomen van de verspreiding van dat influenzavirus zou die verhouding malaria/griepdoden wel eens dramatisch kunnen veranderen. En dat betekent niet dat er dan minder malariadoden zullen zijn.

 2. 7

  Maak een andere grafiek, het aantal doden van de mexicaanse griep tegen het aantal doden door de malloot van koninginnedag en verklaar dan nog eens waarom het één hysterisch wordt benaderd met gechargeerde gevolgen en slechte poëzie en het andere steeds smalend wordt gebagatelliseerd. Laat ik een voorschot nemen; volstrekte onkunde gecombineerd met een gebrek aan perspectief leidt tot onzinnige stukjes tekst.

 3. 9

  De paniek over de varkensgriep was er niet omdat er al zoveel doden door waren gevallen, maar omdat er het risico was dat er heel veel doden hadden kunnen vallen.

 4. 11

  Vandaag langs een Mexicaanse bejaardensoos gesneld op de rolbanden van Schiphol en daarna in een auto gezeten samen met een Brit die onlangs in India was en een Amerikaan die zojuist in Griekenland (Lesbos) vogels had gespot en een Nederlander die binnenkort naar Mexico gaat. Het was een auto (ja geloof het of niet) waarin ook wekelijks een varken wordt vervoerd (stront en haren op achterbank!)…. I AM GOING TO DIIIIIEEEE~!!!!

 5. 12

  De ‘echte’ wetenschappers (bladen als Nature en Science enzovoort undsoweiter) vinden dat ‘we’ nog veel fanatieker en sneller hadden moeten reageren; en ze vinden de aandacht op geen enkele wijze overtrokken.

  Zoals Carlos z’n reisverslag in postje numero 11 laat zien is de huidige globalisering een ongekend experiment in ziekteverwekkers uitwisseling en verspreiding.

 6. 13

  Ja Karsa, vooral als mensen in Britse EU-landen nog steeds varkens op de achterbank vervoeren… I am totally flabbergasted and in desperate need of a proper lager or two.

 7. 14

  Het probleem is dat de media alleen maar hypt op aantallen doden en besmettingen, maar niet of nauwelijks info geeft over de eigenschappen van het virus, de werkelijke situatie in Mexico, de onzekerheden, de criteria van de WHO om tot een hoger alarmniveau te komen, etc. In de eerste berichten was er al spraken van meer dan honderd doden in Mexico, nu blijkt dat toch wel wat anders te liggen.
  De afgelopen week is de aandacht al weer enorm afgenomen aangezien en geen grote getallen kan melden.

 8. 15

  Tegen malaria kunnen we in NL een prikje halen, tegen een gemuteerde vorm van de griep kunnen we in NL in de toekomst misschien dood gaan.

  Verre landen? Boeie. NOS presenteerde akkefietje in Sri Lanka tussen onze Toppers die naar Moskou gaan en een coach van een club ten oosten van Volendam die zijn biezen pakte.

  Kwestie van prioriteiten stellen.