1. 1

  Ik kan het niet helpen, maar heb hem uitgezet tijdens het kijken. Mensen zien doodgaan, ook al is het leerzaam een flashflood te herkennen (zit ook regelmatig in kloofjes onder stuwdammen), vind ik wel erg ingrijpend. Misschien een waarschuwinkje (schokkende beelden) op zijn plaats?

 2. 2

  ik dacht dat (5 doden) al waarschuwing genoeg was? maar ik heb er nu toch maar een waarschuwing bij gezet, geen schokkend beeld want geen bloed, maar het zijn meer emotionele beelden dacht ik zo?

  de video zie ik ook meer als waarschuwing, ik heb het zelf nooit meegemaakt maar ken als fysisch geograaf wel vrienden / oud-collega’s die op veldwerk werden overvallen door een flash flood, allemaal overleeft, maar soms nipt.

 3. 4

  5 doden?

  The incident took place when five members of a family to Patalpani in Indore for picnic. All of them struck into the flash flood caused by heavy spell of rain and washed away. However, two of them rescued alive while three others drowned.

  Carlos, verzin je gewoon zaken om het nog dramatischer te laten lijken, of lees je gewoon de informatie niet?

 4. 9

  #5: Je zou denken dat mensen niet in een rivier precies boven een waterval gaan picknicken en in dat geval zou er geen toegevoegde waarde zijn inderdaad. Alleen het feit dat deze video bestaat bewijst het tegendeel.

 5. 10

  Als fysisch geograaf interesseer ik mij voor de rivierdynamiek, dat is de reden dat ik dit post. Mensen die denken dat ik dit post vanwege de sensatie hebben een draadje los. Henrik moet na twaalven niet reageren.

 6. 11

  Draadje los? Hoe kunnen mensen jouw hogere motieven peilen, als je die niet expliciet maakt.

  Gedachtenlezen is toch wat moeilijk over TCP/IP.

 7. 13

  De GoogleAd voor een “bedrijfsuitje, vrijgezellenfeest en themafeest” bij Tiel is weer erg misplaatst. (Op YouTube , niet hier.)

 8. 14

  Carlos, geef toe, daar geef je ze ook wel een beetje aanleiding toe door het plaatsen van zo’n link zonder enig verder commentaar of duiding. Dat is dus gewoon niet zo handig.

  Enne, fysisch geograaf? Dat wist ik ook niet. Het verklaart inderdaad al iets.

 9. 16

  Carlos, ik ben ook vanwege een geologische achtergrond met sterke landschappelijke component en vanwege het feit dat ik zelf wel eens in zo’n omgeving verkeer en wil weten hoe een flashflood daadwerkelijk eruit ziet gaan kijken (maar afgehaakt toen de mensen echt in de problemen kwamen). Gewoon blijven posten hoor!

 10. 18

  Frank, vanzelfsprekend moet Carlos blijven posten.

  Maar wat zien we nu eigenlijk in dit filmpje? Wat is eigenlijk een “flash flood” precies? Is er ook iets aan te doen, behalve dat je duidelijk niet op zo’n plek moet gaan zitten?

  Met een schokkend Youtube-filmpje alleen beantwoord je die vragen helemaal niet. En ik kan het allemaal wel zelf gaan opzoeken, maar op deze manier staat het filmpje niet in het goede kader voor mij. Ik ben immers geen geograaf of geoloog.

  Anderen zijn bovendien gewend dit soort dingen tegen te komen op sensatieblogs waar er mee wordt gespot (“Darwin Awards” en dat soort ongein). Iemand die Carlos’ goede bedoelingen (of zijn wetenschappelijke achtergrond) niet kent kan door zo’n contextloos filmpje misschien denken dat hij een beetje die richting is ingeslagen.

  Ik probeerde dat al kort doch netjes uit te leggen en dan reageert hij weer met een zucht. En dat vind ik toch wel jammer.

 11. 19

  Jah, zo’n snuffmovie posten omdat je geïnteresseerd bent in rivierdynamiek is net zoiets als de Playboy lezen voor de interviews.
  Naar filmpje.

 12. 21

  @Noname, zeer intrigerende filmpjes. Geinig om te zien hoe ontzettend veel sediment er in ontzettend korte tijd wordt verplaatst, en de watervallen in de Grand Canyon heersen. Wel opvallend dat de filmers allemaal erg lang in de frontlinie blijven staan.