In Godsnaam, geen Democraat in het Witte Huis

McCain (Foto: Flickr/soggydan)

Het is te hopen dat John McCain op vier november de Amerikaanse presidentsverkiezingen wint. Dat wil zeggen, het is niet te hopen voor Amerika, voor de wereld, of voor John McCain. Maar wel voor de gemiddelde GC-lezer (en ik zeg met nadruk: gemiddeld), die immers Barack Obama een warm hart toedraagt. Terugkijkend op de regeerperiode van Bill Clinton kan gezegd worden dat sympathie voelen voor een Amerikaanse president niets dan ellende is. Want:

1) Een Amerikaanse president wordt altijd keihard aangepakt, en
2) De gemiddelde Nederlander is bijna altijd linkser dan zelfs de meest linkse president.

De president van de VS zal altijd dingen doen waarmee gemiddelde Nederlander in kwestie het niet eens is, en hiermee verwarring en een gevoel van verscheurdheid achterlatend.

De afgelopen acht jaar waren voor de gemiddelde Nederlander heerlijk, want ze werden gekenmerkt door een weinig ambivalente minachting voor George W. Bush, met regelmatig gelegenheid tot leedvermaak wanneer hij weer eens werd afgemaakt in de pers of op de Daily Show. Als Barack Obama de verkiezingen wint wordt hij de hoofdverantwoordelijke voor een land dat zich in een onmogelijke situatie. Wij zullen met hem meeleven, en pijn voelen als hij bespot wordt, een dubieus doodsvonnis bekrachtigt, of wegzakt in de ‘approval ratings’. Als John McCain president wordt kunnen we echter van iedere fout die hij maakt ongegeneerd genieten, en dat verdient duidelijk de voorkeur.

 1. 1

  Ben bang voor die mevrouw uit Alaska. Oerconservatief wat betreft abortus en homosexualiteit en milieuonvriendelijk wat betreft haar beleid m.b.t. olieboringen en noodzakelijke veranderingen als gouverneur. De kans is aanwezig dat zij de eerste vrouwelijke president van de VS wordt.

 2. 2

  Ook de Democratische kandidatuur is voor veel Nederlanders uiteindelijk een ‘mixed blessing’. Zo zijn Obama/Biden niet voor het homohuwelijk, wel voor de doodstraf en zullen ze een verhoogde inzet van Nederland vragen in Afghanistan en niet alleen maar om ‘op te bouwen’.

  Iemand anders nog leuke voorbeelden om een fikse hekel aan de toekomstige president van Amerika te kweken?

 3. 4

  Netzo als Bush een oorlogsmisdadiger is ( althans volgens linkse leeghoofden) zo is PvdA man Wim Kok ook een oorlogsmisdadiger, Want hij heeft zonder toestemming van de VN Servie aangevallen en gebombardeerd.
  Bomber Kok is dus een ordinaire oorlogsmisdadiger.

 4. 5

  @3: De gemiddelde Nederlander rechts? Jij denkt zeker in termen van de Chinese communistische partij? Nou, dan ben ik toch maar liever rechts. Maar ook figuren als McCain, Obama of vooral die mevrouw uit Alaska (brrrr) zijn niet mijn keuze. Maar wij hebben niks te willen, want alleen Amerikanen mogen kiezen wie de wereld mag leiden (zo denken zij althans).

 5. 6

  @3: Maar de gemiddelde GC-bezoeker, zelfs als hij rechts is, is altijd nog minder conservatief dan Obama. Ik zie Obama dan ook niet echt als de Grote Redder In De Nood, maaar eerder als de minst kwalijke keuze uit de twee enige serieuze kandidaten die een vastgeroest democratisch systeem zoals dat in de VS voort kan brengen.

 6. 7

  In godsnaam geen soldaat als president en nog wel een een konservatieve ook. De beauty en de beast doen het geweldig in bepaalde kringen, maar ze lopen hopeloos achter (alles aan). Niets kan Amerika nu nog redden. En Amerika trekt de hele wereld in zin val mee.

 7. 8

  Democraten?
  Was dat niet die partij uit het Zuiden, die tegen de afschaffing van de slavernij was?
  Was dat niet de partij van de slavendrijvers?

  Nee, geef mij maar liever de Republiekijnen.

 8. 9

  Ik heb niets met die personen of ze nu Republikein of Democraat zijn. In de loop der jaren kon maar een persoon er voor mij mee door. En dat alleen vanwege zijn vele uitglijders, die alle met de camera vastgelegd werden. Die de wereld toonde hoe ieder mens in feite in elkaar steekt. En wie heeft er niet om gelachen! De onvergetelijke, zich zelf zijnde, door de blunders van Richard Nixon tot de ambt van president opgeklommen Gerald Ford.