1. 6

  In de San Francisco bay area is er nog weinig van te merken. De enorme stijging lijkt er wel een beetje uit maar echt goedkoper wordt het daar nog niet; de meest absurde voorbeelden http://www.burbed.com/ . De vorige keer heb ik erg leuk verdiend met het kopen van een woning voor mijn verblijf in San Francisco. Deze keer toch maar gewoon een gemeubileerd appartementje huren.

 2. 10

  @9: Wat kan mij de amerikaanse huizenmarkt schelen? Ik wil weten waarom hier de huizen zo exhorbitant in prijs stijgen en of daar op redelijk korte termijn nog een einde aan komt.

 3. 17

  @jsk o zo, niks schaarste maar speculatie. zeer mee eens.

  Er staat hier bij mijn pa in ehv al een jaar een pas gebouwde woontoren in een zo een prachtwijk leeg. (kruidenbuurt) en omdat dat nog niet luxe genoeg was is er hier vlakbij ook een villawijkje gebouwd met namaak landhuisjes, om te kotsen zo lelijk en bovendien leeg leger leegst…

  Doet me denken trouwens aan de funen, nog zo een leegstaand complex. in het oostelijk havengebied in amsterdam zijn alle luxe koopwoningen ook nog vooral leeeeeg. IJburg al helemaal.

  Eeen alleenstaande krijgt nooit een hypotheek, zeker niet indien de leeftijd vordert. En toch worden die luxe woningen maar bijgebouwd en bijgebouwd. Want het gerucht gaat dat je aan rood kan verdienen. En daar gaat alweer een weiland.
  Ongeveer t zelfde als toen in de jaren 90 ook al te voorzien was dat al die pasgebouwde kantoren kwamen leeg te staan.