1. 1

  Een Bondsministerie voor Familie, Senioren, Vrouwen en Jeugd, hoe moet ik dat interpreteren? Zijn alle andere ministeries er voor (alleenstaande) middelbare mannen, of hebben die helemaal geen ministerie?

 2. 7

  Ja, de mogelijkheden zijn eindeloos. Moet je zien hoe inzichtelijk het is waar je bijvoorbeeld op kan bezuinigen. Bezuinigingen op ‘alle kleine blokjes’ zijn vrijwel nutteloos ten opzichte van het geheel.

 3. 8

  #7
  De grootste blokken in Nederland zijn volgens mij de AOW, gezondheidszorg en het onderwijs. En Bruin-1 gaat dan 250 miljoen op de ambtenaren bezuinigen. Kwestie van prioriteiten he.

 4. 9

  Ben eerlijk gezegd niet onder de indruk. Vlaamse overheid deed dit al tweede helft nineties. En heel veel zegt het niet, zonder verdere lagen van detail.

 5. 10

  @4,

  Ja, en zo worden daar ook nog wel meer zaken gefinancierd vanuit de deelstaten. Grappig genoeg bijvoorbeeld ook de PO op landniveau welke een samenwerkingsverband is van de PO’s van de deelstaten, en waar de bondsregering dus weinig mee te maken heeft.

 6. 11

  @4: Gezondheid staat er wel in (en zorg zal misschien ook verstopt zitten in “soziales” van de grootste kostenpost) en “Bildung und Forschung” lijkt me netjes vertaald onderwijs en wetenschap.

  @9: Al eens geprobeerd op blokken te klikken? Gaat 3 niveaus diep.

 7. 18

  Het is trouwens een schande dat voor 20 miljard er geen fatsoenlijk basis- en middelbaar onderwijs is.

  En wat doen de gasbaten a 10 miljard in de begroting?!? Die behoren toch apart te worden gehouden voor als het gas (op niet al te lange termijn) op is?

 8. 20

  @17: Interessant, meteen een conclusie aan de grootte van de posten verbinden. Ik vraag me wel onmiddellijk af wat je in gedachten had. De posten die je noemt zijn nou niet bepaald posten waar je makkelijk op bezuinigt, zonder dat daar mensen echt slachtoffer van worden (mensen die ziek zijn laten creperen, arbeidsongeschikten en ouderen die moeten gaan bedelen), dit in tegenstelling tot de inkomstenkant omhoog trekken.