1. 2

  Het is ooit opgericht voor de Wereldtentoonstelling Expo2000 in Hannover. In 2000 was het HET visitekaartje van Nederland. Er staat me iets van bij dat er 2 jaar geleden gedonder over was omdat sloop te duur zou zijn. En dus staat het er nu nog. Ik was toevallig voor de CeBIT ter plaatse, en vond dat dat ding er nog stond…

 2. 3

  Prachtig dat er nu al bomen opgroeien. Ik zeg: laten staan en laat de natuur zijn gang gaan. Maak er een klein eco-themapark van waarin de kracht van de natuur centraal staat. Staan er nog meer gebouwen?

  Als ik ooit nog eens teveel geld heb, wil ik twee identieke huizen naast elkaar kopen. De een blijft inclusief tuin in perfecte staat, de ander is volledig overgeleverd aan de elementen. Eens kijken hoe snel dat gaat.

 3. 4

  De middelste verdieping van het paviljoen was een bos, het plafond werd door woudreuzen hooggehouden, en er stonden bakken met bomen in, die groeien gewoon door.

 4. 6

  Aahh, ik vond het al een sterk staaltje.
  Toch gek dat zo’n prestige-object na gebruik aan zijn lot wordt overgelaten. Al lees ik net dat de expo bij sluiting een tekort van 1.28 miljard euro had. Tegenvallende bezoekersaantallen. Jaja.

 5. 7

  Treurig.
  Vorig jaar nog in Sevilla over het terrein van de toen gehouden Expo 92 gereden.
  Zelfde verhaal: sommige gebouwen zijn in gebruik als kantoor, het gros staat te verkrotten of is gesloopt.