1. 1

  De bewaking van Hirsi Ali wordt in opdracht van het Nederlandse ministerie van Justitie uitgevoerd door Amerikaanse veiligheidsmensen.

  HUH?

 2. 5

  @4: Melkert werkt ook voor de nederlandse overheid, Magan voor een amerikaanse denktank.

  Desondanks snap ik niet waarom er ophef wordt gemaakt over nederlandse probleemjeugd die op werkvakantie gaat in Marokko, terwijl er geen vragen zijn over Ayaan, die Nederland achterliet voor haar nieuwe vaderland de VS (Een Wilders op dreef zou het over landverraad hebben) en daar van mijn belastinggeld full protection krijgt (hetgeen vermoedelijk heel wat meer kost).

 3. 6

  @Bismarck

  “Desondanks snap ik niet waarom er ophef wordt gemaakt over nederlandse probleemjeugd die op werkvakantie gaat in Marokko, terwijl er geen vragen zijn over Ayaan, die Nederland achterliet voor haar nieuwe vaderland de VS”

  Ayaan werd 24 uur per dag bedreigd en kon niet vrijuit meer spreken. Ben je de moord op Van Gogh vergeten? Die ‘probleemjeugd’ was vooral zelf verantwoordelijk voor hun mislukte levens. Laten we wel wezen, wat die probleemjeugd ook misdaan heeft; wij hebben ze er niet toe aangezet.

  Misschien snap je het nu?

 4. 7

  @6: Nee, ik snap het nog steeds niet. Die probleemjeugd is namelijk nederlandse jeugd, die in nederland verblijft. Hirshi Ali zit en werkt in en voor amerika (heeft misschien ook al de nationaliteit?) en dus lijkt het me logisch dat haar veiligheid nu ook een aangelegendheid van dat land is. Serieuze bedreigingen aan haar adres moeten immers van amerikanen komen, aangezien nederlanders die dat zouden doen allemaal al op de zwarte lijst staan en de VS dus niet inkomen.

  Overigens ben ik met geen van je uitspraken in 6 eens.

 5. 8

  @6&7
  Er was helemaal geen probleemjeugd, dat maakte de Telegraaf ervan en dat nam Wilders weer voor lief aan.
  (Toen Wilders hoorde dat het niet om hangjongeren hing, reageerde hij dat het voor hem niet uitmaakt of het over criminele jongeren gaat. ‘Dit soort reisjes’ vindt hij bij voorbaat onnodig.)

 6. 9

  @8: Excuseer, ik heb me blijkbaar ook door de media voor de gek laten houden. Dat maakt mijn “huh?” overigens alleen nog maar groter.

 7. 11

  @Bismarck:

  @4: Melkert werkt ook voor de nederlandse overheid,

  Weinig internationale instanties zijn Amerikaanser dan de Wereldbank. Wat’s je punt nu?

 8. 12

  Wat dacht Ayaan zelf dan? Dat islamieten die haar met de dood zouden willen bedreigen alleen in Europa leven? Enige reden dat ze tot nu veilig was is omdat ze zich niet zo heel veel tegen islam uitsprak en/of ze relatief weinig media aandacht had.

  Overigens blijf ik het een dom mens vinden. Het feit dat haar visie van de Westerse wereld toen ze nog in Afrika leefde deels werd gevormd door romans van Danielle Steel zegt mij al genoeg. Niet dat ze die bedreigingen verdient, maar als een seculier iemand domme uitspraken gaat doen, kun je toch wel op je vingers aftellen dat daar ook domme religieuze reacties op zullen komen.