1. 1

  Het deel dat niets zeker is in de politiek klopt, het speculeren op de moordaanslag is weer een geval van de meest negatief mogelijke uitleg aan een uitspraak geven. Dat gebeurt telkens, bij alle kandidaten (McCains Beach Boys grapje over ‘Bomb bomb Iran’, Obama’s geweren-en-bijbeluitspraak) en IK WORD ER FOKKING ZIEK VAN! Zo kunnen politici helemaal niks meer zeggen.

 2. 2

  @1: Doe eens even de meest positieve uitleg geven aan Bomb bomb bomb, bomb bomb Iran (als antwoord op de vraag hoe om te gaan met Iran)? Het is onzin dat politici niets mogen zeggen, maa je mag als politicus wel een beetje nadenken over wat je zegt. Uiteindelijk gaat het om een nogal verantwoordelijke job.

 3. 3

  Misschien helpt dit ‘openlijk speculeren’ wel?

  De ‘man-behind-the-curtain’ zal nu wel oppassen ;)… maargoed. Niet te verwachten dat dit met Obama gebeurd, hij is namelijk wel lid van die ‘behind-the-curtain-groepjes/denktanks’. (zoals de CFR)

  Of niet dezelfde als Bush/Clinton en hun complot-agenda??? Komop! Complot-draadje?

 4. 4

  Heb een weddenschap met een familielid lopen dat Obama eind 2009 niet haalt.. ik denk dat ik die fles wijn ga winnen!

 5. 5

  Subtiel … Fijbesnaard moet je wezen om met zo’n uitspraak voor de dag te komen. Het is dan ook een land van teergevoelige mensen, met een neus voor de fijne dingen des leven. Uiteraard weerspiegeld zulks een hang naar elitaire subtiliteit daarom juist op op het vlak van recht, rechtspraak en in de omgang met mensen, ongeacht van wel ras of afkomst deze mogen zijn. Weinig landen kunnen zich beroepen op zo’n voorbeeldfunctie.
  Hilarisch, hysterisch, Hillary …

 6. 6

  Het is niet zo moeilijk, als je het hele interview beluistert. Clinton verbaast zich over mensen die zeggen dat het erg is dat de Democratische nominatie zo lang onbeslist blijft. Bill Clinton pakte de nominatie ook pas in juni, zegt ze. En Bob Kennedy, werd die niet ook in juni vermoord? Ze gebruikt, als je goed luistert, de moord op Kennedy als soort van “landmark” – een baken in het collectieve geheugen van Amerika. Hij werd namelijk vermoord vlak nadat hij de nominatie veilig had gesteld. Als hij dus in juni vermoord is, betekent dit dat ook hij pas in juni de nominatie heeft gepakt. En niemand vond dat een probleem.

  Dat maakt het niet minder onhandig – sterker, het is een bijzonder onhandige uitspraak. Maar het lijkt me onjuist om er een verkapte oproep tot moord op Obama in te zien, noch lijkt het me juist om je vertwijfeld af te vragen of ze haar verstand heeft verloren. Het is allemaal prima verklaarbaar.

 7. 8

  Wat Joost zegt… Plus het is geen reden om in de race te blijven; mocht er iets verschrikkelijks gebeuren dan is Hillary reeds de meest voor de hand liggende tweede keus.

  En de derderangs NYPost als bron gebruiken en Hillary ‘dit maffe mens’ noemen vind ik echt zwaar onder de maat.

 8. 9

  @8 … zwaar onder de maat …
  Het is toch niet Sargasso z’n schuld, dat ‘die drie’ ver tot een karikatuur van zichzelf verworden zijn ?
  Doe mij evenwel maar O’Bama.

 9. 11

  En dan flápt iemand er een keer wat uit, so what. Vanuit die welhaast verblinde drive om toch maar in die oval office te komen? Onder de acute dreiging te worden verslagen door een semi-neger? Nou, dan kraak je een keer geloof mij nou. Gevalletje niet bijdehand numero 69 zullen we maar zeggen maar: ze maakte ook direct daarna weer asgrauw haar excuses. Dus…laten we dat stuk verdriet nou niet metéén publiekelijk affakkelen. Plus, het spel gaat weer op de wagen: Obama wants Bill to heal Hillary Clinton wounds. Alles in het teken wandelend melanoom McCain te verslaan. Die vervolgens panisch zijn medisch dossier de ether in slingert om maar te bewijzen dat hij een viriel potent baasje is…

  Tsjoektsjoek, en zo raast die idiote mysterytrain daar maar door en door…

  Maar feitelijk verkocht ze geen onzin. Een ongelukje zit in een klein hoekje. Want mocht Obama zijn zegekar ooit willen tonen in, ik noem maar een zijstraat, Dallas…zou ik me ter plekke er dan toch maar persoonlijk terdége van vergewissen of de security wel op sterkte is of niet een week tevoren overgeplaatst naar de Noordpool, of de route niet langs een boekenmagazijn wordt verlegd en of het kogelvrije dakkie op de open convertible wel goed vastzit laat staan er wel óp zit. Jaja…de dood ligt daar namelijk áltijd op de loer.

  Nu wordt het zeker ineens witjes rond de neus hè.

 10. 12

  @11 Technisch gesproken zijn al zoveel van die puzzeltjes op te lossen. Als je maar wil.

  Check: Iedereen zijn paspoort-ID => in de sim van zijn mobieltje. Verplicht bij je hebben.

  Check: Bio-mobile-scan-surveillance-camera’s langs de route.

  Check: Die pikken alle illegalen en moordenaars er subiet uit.

  Voor dat oude amateurisme wat jij noemt is geen plaats meer, begrijp dat nou eens, met McCain, met Obama en met Clinton.

 11. 14

  Alsof diensten/ overheden dan júist geen “klusjesmannetjes” buiten de reguliere systemen en structuur kunnen laten rondwandelen @m44#12. Die ze ook nog eens zelf beheren en monitoren. Al die dingen die je noemt..paspoort-ID via sim in mobieltje, bio-mobile-scan-surveillance-camera’s of IP’s, RFID’s…allemaal hele fijne leuke speledingetjes voor hen die de wereld een stukje veiliger maken…

 12. 15

  Prrcies. Want de moordenaar KAN niet meer anoniem zijn in Huxley’s wereld.

  En hier dames en heeren is de moordenaar, voorgebakken, sissend spetterend tikkie-wikkie uit de pan…. PRRRRT met een blaadje sla en een appel in de muil: het is VLADIMIR POETIN!!!

 13. 16

  Ja jij zegt het niet ik m44…Poetin, Bush, Berlusconi, Wilders, Verdonk…

  O wonder!
  How many goodly creatures are there here!
  How beauteous mankind is!
  O brave new world,
  That has such people in it!

 14. 18

  Verhalen over een mogelijke executie van Obama zoemen al een tijdje rond, mede ook vanwege zijn overeenkomsten met JFK, extra-ongelukkig dat een dergelijk geroutineerde politica zo’n slipoff the tongue maakt.