Hijf Top Vijf

Netwerken geeft nieuwe kansen
Bijna één op de vijf Nederlandse internetters zit op Hyves. Er valt natuurlijk veel te kankeren op het netwerk: het is langzaam, het werkt alleen als al je vrienden ook hyven, en het wordt vooral gebruikt door leeghoofdige studentes.

Maar heel af en toe zit er koren tussen het kaf. Er bestaan hyves die alleen al vanwege hun titel meer aandacht verdienen. Geen Commentaar is erg benieuwd naar uw favorieten, en gaat daar een top vijf uit opkoken. Tot die tijd alvast wat suggesties:

Wiegel Sucks: Voor iedereen die vindt dat Hans Wiegel lekker in Diever achter de geraniums moet blijven zitten. Het lijkt er nu even op dat hij dat daadwerkelijk gaat doen, dus tot zijn volgende come-back is het hier even rustig.

Geweldige Woorden. Leer of nomineer mooie woorden. ‘Reefkneutel’ is onze huidige favoriet. De ik-vind-het-niet-leuk-om-over-babies-te-praten-maar-wel-over-hondjes-hyve is van dezelfde maakster.

Hippe tekenfilmseries van vroegâh. Hadden wij het laatst ook nog over, maar dit focust meer op de series die nièt alleen reclame voor speelgoed waren.

In de categorie ‘Activiteiten & Hobby’s’ mag de nog jonge ‘Pro-terrorisme-hyve‘ niet ontbreken.

En natuurlijk de Ik-schijn-boos-te-kijken-Hyve, voor iedereen die als hij glimlachend over straat loopt bezorgd wordt gevraagd wat er mis is.

 1. 1

  Persoonlijk krijg ik er de hives van, lijkt mij teveel op ‘netwerken’ en ‘babbelen’ en meer van dat soort ballen-termen. Mensen die mij proberen lid te maken worden onmiddelijk uit mijn vriendenkring gewipt (indien mogelijk letterlijk en met lichamelijk geweld). Misschien moet ik een ik-haat-hyves-hive maken.

 2. 6

  Ik heb ooit een hyves account gehad. Toen ik het zat werd wilde ik het account opheffen. Kon niet (…)

  Ik moest mijn wachtwoord mailen en dan zouden ze het handmatig voor me verwijderen.

  Goed over nagedacht, dat hyves. Lutsers. Zeker ook nadat ik hoorde dat ze inmiddels op meer dan 300 servers draaien omdat hun software niet echt schaalbaar is.

 3. 10

  Ik ben er uit pure ‘eens kijken wat het is’ op verzeild geraakt. Technisch bijzonder beroerd opgezet en het gemiddeld niveau van de bezoekers aldaar is ook weinig verheffend.

  …maar wat ik er dan wel aardig aan vind is dat ik via dat experiment toch een aantal vrienden van vroeger tegen het digitale lijf ben gelopen en we laatst met zijn allen weer eens wat zijn gaan drinken. Kijk en dat vond ik dan toch wel weer de moeite.

  Of ik daar Hyves voor nodig had? Nee, natuurlijk niet. Ik had ook gewoon het telefoonboek kunnen pakken. Maar het maakte het wel een minder hoge drempel.

 4. 11

  Top 5 Hyves heb ik trouwens niet echt, of het moet de hyve van mijn oude middelbare school zijn (via welke ik dus met bovengenoemde oude vrienden in contact kwam).

 5. 13

  Woops… Was mij gewoon een vraag gesteld. Toch nog maar even antwoord geven.

  Ik ben lid van drie hyves.

  Mensen met dezelfde achternaam als ik (omdat een of andere muts mij daar voor bleef uitnodigen)

  Mijn woonplaats (want ja, mensen uit mijn woonplaats zijn nogal onredelijk trots op ons plaatsje)

  En de Hippe tekenfilmseries van vroegâh, maar die was al genoemd.

  Ik gebruik het meer voor de scholen en opleidingen functies. En zoals ook al genoemd. Je komt af en toe mensen tegen die je echt kwijt was. Een basischoolvriend van mij was ooit naar friesland verhuist en blijkt nu weer op een paar kilometer afstand te wonen. Dat had ik anders nooit geweten.

  Het is dus meer een veredelde slow chat :)

 6. 14

  @ Packet Storm,
  Ik zou als trotse bewoner van het plaatsje liever eens in de zoveel tijd in het dorpshuis bij elkaar komen.
  Een goede website is natuurlijk nooit verkeerd.
  Ik vindt het gevaar van een nog grotere asocialisering door deze modegrillen te groot.
  Met mate zal het wel in orde zijn,
  maar een groot deel van de bevolking is alredelijk contactgestoord.

 7. 16

  @Henk,14: Ik denk juist dat het internet voor MEER sociale interactie zorgt. Het leert mensen zorgvuldig woorden te kiezen en schriftelijk over te brengen wat ze willen.

  Sociaal samenkomen zal er altijd blijven. Maar nu zit er zelfs een sociaal component aan computeren!