Hij heeft de tact van een rinoceros

Eindelijk weer eens ouderwets Bush bashen.
Dhr Bush is in Azië en probeert China ervan te overtuigen dat ze democratischer moeten worden. En wel op de volgende wijze:

Modern Taiwan is free and democratic and prosperous,By embracing freedom at all levels, Taiwan has delivered prosperity to its people and created a free and democratic Chinese society,..

Om er vervolgens nog een schepje boven op te doen door Japan te loven als “bedrock of Asia freedom“.

Ik geloof niet dat dit echt gaat helpen in China vrijer en democratischer maken. Hoe ongevoelig.

 1. 3

  Ik ben blij dat China zich in de positie bevind om zich daar geen ruk van aan te hoeven trekken. Moeten ze ook vooral niet doen. Niet dat de VS in- en inslecht is, maar voorbeeldig is ook anders. Wellicht dat een chinese politicus Bush nog even wil wijzen op hoe goed de VS wel niet is, hoe dat na de ramp van Katrina ook tot mooi tot uiting kwam, en of Bush onder vrijheid ook de vrijheid om te creperen door nalatigheid van de overheid verstaat.

 2. 4

  Thx Steeph. Ik voel ook dat het tijd wordt voor een grote ongenuanceerde bush bash potpourri marathon of zo iets maar helaas veeels te weinig tijd. Het gaat qua tijd overigens wel de goede kant op, binnenkort komt er wel weer eens wat.

 3. 5

  Kijk ik ben geen Bush fan, maar hij is een van de weinigen die zijn bek tenminste opentrekt als het om China gaat. Europa trekt slechts haar broek naar beneden en buks voorover. Maar ja, mensenrechten bestaan in het oude Europa vooral thuis, stelltje Europese hoeren.

 4. 8

  Tja, je kan ook zeggen dat Bush de ketel s als je het daarover (staatsmoorden) hebt. Daarnaast vind ik het wel grappig dat Taiwan als het grote voorbeeld van vrijheid en democratie wordt benoemd.

 5. 11

  @Steeph: ik vond het juist wel tactvol, zeker gezien het feit dat de uitspraken buiten China gemaakt werden, waardoor je tijdens de ontvangst je je in meer neutrale en beleefde bewoordingen kunt uitlaten. Zeggen wat je denkt, was toch het credo?

 6. 12

  @DP: je wordt beter gemeten naar je laatste creatieve bijdrage, die is oprecht leuk. Nu maar hopen dat je niet doorslaat, timing ipv overkill zei een heuse komiek al eens.

 7. 13

  @Caprio: Ik snap wat je zegt, maar ik vraag me af of de aziatische mentaliteit en instelling dit ook zo oppakt.
  Voor China is dit trappen tegen de schenen volgens mij. Zij zien Taiwan als opstandige provincie. Om dat dan als lichtend voorbeeld te nemen….
  En de pijn van China mbt de bezetting van Japan is nog lang niet weg (zie eerder dit jaar).
  Het is niet alsof ze deze opmerking morgen alweer vergeten zijn en Bush met schone lei ontvangen.

 8. 14

  @ Caprio
  Gelukkig geeft Amerika zo’n goed voorbeeld van een democratische droomstaat. Gelukkig worden er geen mensenrechten geschonden in Guantanamo bay. O ja, dat is niet op Amerikaanse bodem. Toch?

 9. 17

  LOL DP die foto !

  @Caprio, Europa weet al dat het nieuwe trotse doel van China het voorbij streven van Taiwan is. Lekker handig van Bush om de oude doctrine weer eens op te rakelen. En jij blijft het maar zien in termen van oud zwak Europa en sterke Bush. Zucht.

 10. 20

  @Mescaline

  Ja gelukkig doen ze dat echt!
  De laatste keer was in 1995 (USS Nimitz) toen china het nodig vond wat raketten richting taiwan te schieten vlak voor de taiwanese verkiezigen in 1996.

 11. 27

  OK, ik keek maar met een half oog en ja het is vooringenomen maar ik dacht, gut zou Bush nou echt niet doorhebben dat ie in Japan is en niet in China…