Het gedroomde land (Prospektor)

,

Onlangs kreeg ik de vraag van Arnold van Bruggen of ik een link wilde plaatsen naar hun weblog over hun reis naar Koerdistan.
Het is een interessant project en ik wil daar iedereen die dit leest ook graag mee laten kennis maken. Dus niet alleen een link maar ook een post over dit onderwerp.

Hieronder de aankondiging van hun reis door “Het gedroomde land”.

Het gedroomde land

In de geschreven en gefotografeerde reportage ?Het gedroomde land’ trekken fotografe Anoek Steketee en Eefje Blankevoort, Arnold van Bruggen en Tomas Kaan in juli en augustus 2006 door de Koerdische provincies van Turkije, Irak en Iran, op zoek naar de verschillende Koerdische realiteiten en identiteiten. Vanaf 6 juli verschijnen op deze website zo vaak mogelijk updates van onze reis. Aan het einde van de zomer verschijnen artikelen en foto’s van onze hand in onder andere De Groene Amsterdammer en het Vlaamse Knack.

Link naar gehele artikel »

Reacties (4)

#1 troebel

Goed reis dames en heren. ?Het ongeluk van de Koerden is dat hun geboorteland de ontmoetingsplaats van vier van de meest agressieve en expansionistische nationalismes van de moderne wereld: Turks, Iraans, Iraaks en Syrisch is. De Koerden zijn derhalve een volk wiens strijd voor een staat vervormd en afwijkend gemaakt is door nationalismes die virulenter zijn dan hun eigen.? (uit: Michael Ignatieff: ‘BLOOD&BELONGING journeys into the new nationalism’ (1993).
Hoe virulent nationalisme denken en redeneren kan beïnvloeden is te merken als je door de post van Gastlogger: Leugens van de Armeniërs! bladert.
(NB:Mijn computer kan de server van http://www.prospektor.nl voortdurend niet vinden.)

  • Volgende discussie
#2 Jogy

Het is een moeilijke materie en zeker in het licht van de artikel van Gastlogger is een van de redenen waarom ik dit verzoek heb gepubliceerd. Dit probleem moet niet doodgezwegen worden ook al is het erg moeilijk ooit een oplossing te vinden.

Trouwens, de link doet het wel, ik heb net doorgeklikt vanuit jouw commenteer Troebel. Ik weet niet of het aan jouw pc ligt of dat de server er even uitlag??

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 troebel
  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Osmanli

Turkije grenst aan het oosten aan 5 landen, namenlijk; Iran, Irak, Syrie,Armenie en Georgie. Een land als Ku.dist.n bestaat niet, wil de naam niet eens horen, omdat het in alle harten van de Turken geen enkel waarde kent. Hopende onze mening hierover te hebben kenbaar gemaakt.

Groet, Ottomaanse kleinkind!

  • Vorige discussie