1. 3

  Maar het was gisteravond een geslaagd feestje, ik heb mij kostelijk vermaakt.
  Hier kan geen omroep tegenop.

 2. 6

  Waarom er hier aandacht aan besteden als het zo nutteloos is?

  NIeuws is het ook al niet dat er op Twitter nutteloze dingen gebeuren. Een echte world wide waste of time.

 3. 8

  Nieuws komt van Radio Cooperativa, PDI (Policía de Investigaciones) heeft Joran rond 12.00 uur opgepakt op de snelweg nr 68 (Tussen Santiago en Valparaiso), in een taxi.

 4. 9

  @6: Nieuws als amusement dient niet op neergekeken te worden. Iedereen, zelfs de elite, heeft naast bakken zuur af en toe ook een leuk schandaaltje nodig om van te smullen.

  Overigens hoop ik dat ze die gozer deze keer wel kunnen veroordelen. Als ie al niet daadwerkelijk een moordenaar is, is ie even goed wel te verknipt om los te mogen lopen.

 5. 10

  http://www.cooperativa.cl/pdi-capturo-a-holandes-acusado-de-asesinato-en-peru/prontus_nots/2010-06-03/131544.html

  Hij was onderweg in een taxi van Viña del Mar naar Santiago.

  Gezien de route die hij gevolgd heeft verwacht ik dat hij hier in Chili hulp heeft gehad:
  – Hij is niet direct met bus van Arica naar Santiago gereisd, daar zouden ze hem hebben opgepakt
  – Door vanuit Viña met een taxi naar Stgo te reizen (een goed uur, 100 km), heeft hij geprobeerd controles te vermijden bij het binnenkomen.
  – Iemand moet dit voor hem hebben uitgedacht, is een heel informeel circuit (openbaar vervoer lange afstand in Chili, en zeker in Peru)

 6. 12

  Is trouwens nog niet duidelijk of het om een taxi of huurauto zou gaan.
  Hij heeft geen verzet geleverd bij de arrestatie
  Arrestatie was in Curacavi, 30 km ten westen van Santiago
  Hij wordt nu ondervraagd in de afdeling buitenlanders van de PDI, hier staan elke dag lange rijen vooral Peruanen om hun verblijfs/werkvergunning aan te vragen of te verlengen, is niet een echt veilig gebouw, een week of 6 geleden was de helft van het gebouw nog niet beschikbaar ivm instortingsgevaar als gevolg van de aardbeving.

 7. 14

  Lima, Peru naar Curacavi, Chili is 3326 km. Normaal 55 uur non stop reizen. Meisje is sinds vrijdag zoek en maandag pas gevonden. Joran heeft dus aardig doorgereisd.

 8. 18

  Meer dan 3300 kilometer.
  Je kan niet zeggen dat hij in die zes dagen niet heeft doorgefietst. Daar kunnen de wielerprofs nog een puntje aan zuigen.

 9. 19

  @14
  Hij is afgelopen maandagmiddag de grens over gegaan. Een bus in Arica doet er zo’n 30 uur over naar Santiago/Viña.

 10. 20

  @13, Nee, als er geen opsporingsbevel is hebben ze geen enkel recht om hem uit te zetten, moeten ze hem gewoon laten gaan (in Chili)

 11. 23

  @22, hetzelfde als met het rijbewijs, ze mogen het tijdelijk innemen en geven je een vervangend papiertje, kun je in ieder geval (officieel) het land niet meer uit.

 12. 26

  @25 Op welke legale gronden zouden ze hem de grens over kunnen zetten als er geen internationaal opsporingsbevel is? Hij is 31/5 legaal de grens overgekomen en als Nederlander heb je daarmee een 90 dagen geldig reisvisum voor Chili te pakken.

 13. 27

  Zit ie in vreemdelingenbewaring :-P

  Hehe, vooral het feit dat zich WEER zo in de picture krijgt… ongelovelijk wat een figuur!

 14. 29

  Volgens het verhaal van NOS: “In Chili zit hij nu slechts in verzekerde bewaring.”

  De PDI geeft echter een andere versie: en la PDI se aseguró que Van Der Sloot no se encuentra en calidad de detenido, debido a que no existe una orden de detención internacional en su contra, sino que lo que hay es una petición de la policía peruana para ubicarlo.
  Vrij vertaald, hij is niet gearresteerd (geen bevel), alleen een verzoek van de Peruaanse politie om hem te lokalizeren.

  De Peruanen moeten opschieten!

 15. 31

  Ik ben geen advocaat maar ik kan me niet voorstellen dat ze hem rechtmatig 5 dagen in huisarrest kunnen houden. Zal proberen om dit vanavond nog uit te vogelen

 16. 32

  Maar als Joran dus opweg was naar Viña wat dacht hij daar te gaan doen? Gokken in het casino of in het naburige Valparaiso op de boot naar Paaseiland?

 17. 33

  Er staat toch wel een agent voor dat huis waar ie in zit? Ik krijg een beetje onrustig gevoel alsof ikzelf er even naartoe moet om het te regelen.

 18. 35

  Een van de mogelijkheden is dat hij een (zomer)appartement had geregeld. Viña is een redelijk grote stad, met in de winter vrij veel woonruimte. Hij zou niet eens zoveel opvallen.

 19. 38

  @37: Dat is wat vreemd. Logischwerwijs zou uitzetting naar Nederland moeten. Ik weet niet of dit de zaak tegen hem goed gaat doen. Of malen ze in Peru niet zo om procedurefouten?

 20. 40

  Het ziet er naar uit dat Chili de handen niet aan Joran wil branden en middels de mazen in de wet Joran teruggeeft aan Peru.

  Of Joran schuldig is weet ik niet, maar hij is wel in staat om ongelooflijk goed steeds betrokken te raken bij dit soort dingen.

 21. 41

  Uitzetting uit Chili is niet hetzelfde als uitlevering naar Peru. Uitzetting uit Chili betekent dat ze hem aan de grens afzetten naar het land van waaruit hij Chili is binnengekomen (toevallig Peru).

 22. 42

  Ik heb hem een half uurtje geleden voorbijzien komen, agenten van de PDI met Joran in 2 Mitsubishi Montero op weg naar het kleine vliegveld Tobalaba in Santiago. Vandaar wordt hij met een tussenstop in Copiapó (Atacama) in een Cessna naar Arica gevlogen