het Saillant | Gerd volgt JP op!

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

SaillantLOGO Gerd Leers volgt Balkenende op.

Balkenende zijn houdbaarheidsdatum is 10 juni definitief verstreken. De vraag is: wie volgt ‘m op? Uiteraard solliciteert niemand openlijk naar de functie, maar dat weerhoudt de potentiële kandidaten er niet van zich nu al in de kijker te spelen. Kandidaten zijn: Hirsch Ballin, Veerman en Wijffels. De meest waarschijnlijke opvolger is in mijn ogen Gerd Leers. Onopvallend opvallend blijft hij zich staatsmanwaardig warm lopen. Een proefballonnetje (zie de Saillante stelling van gisteren) over het districtenstelsel hier, een dubieus compliment over Balkenende’s leiderschap daar en Gerd toont aan dat hij klaar is het stokje over te nemen.

En dat akkefietje over integriteit? Gerd moest volgens eigen zeggen niet weg als burgemeester van Maastricht vanwege een integriteitprobleem. Dat hij een vakantievilla van een topambtenaar kocht, had daar niets mee te maken. Gerd is slachtoffer. Gerd is slachtoffer van niets minder dan een politieke afrekening. Het nemen van heldere en stevige besluiten wekte de woede van zijn wethouders en daarop besloten ze hem aan de kant te zetten. Kortom: Gerd heeft voldoende zelfkennis om het politieke leiderschap van het CDA aan te kunnen. Zijn politieke opvattingen passen perfect in de tijdgeest: streng doch rechtvaardig. Raddraaiers hard aanpakken, maar buitenlanders niet over één kam scheren. Het lijkt verdacht veel op het ‘grenzen stellen, kansen bieden’ van PvdA burgervader Aboutaleb, maar dat terzijde.

Mocht u als lezer denken dat ik Gerd Leers niet hoog heb zitten, dan heeft u het mis. Ik acht hem uitermate geschikt als politiek leider van het CDA en ben alleen maar blij. Blij dat niemand JP heeft ingefluisterd dat zijn stoelpoten al lang en breed zijn doorgezaagd.

Reacties (5)

#1 KJ

Shiiiiit jongens willen jullie dat nooit meer doen ? Ik dacht dat er brekend nieuws was.

  • Volgende discussie
#2 KJ

Ik denk namelijk dat JP zich de vinkentiefes aan het solliciteren is op het moment om op een waardige manier afscheid te kunnen nemen. ‘Sorry, maar de plicht roept.’ o.i.d. Het zou flauw zijn om op deze plek vervolgens een opmerking te maken over de moeilijkheden die de goede man daarbij ondervindt, zijn kwaliteiten in aanmerking nemende, maar ik doe het toch maar. Het ‘Gerd’ effect zou het ‘Cohen’ effect zomaar teniet kunnen doen, zeker nu er nog twee maanden te gaan zijn voor de verkiezingen.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Mark van Assem

Wij hebben hem ook al eens geopperd. Hij heeft ook wel wat steun

http://www.geencommentaar.nl/index.php/2010/03/05/quote-v-d-dag-leers-for-president

Maar hij schijnt slecht te liggen in de partijtop. Bv. wat betreft drugsbeleid.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Share

“Voor mijn partij ren ik het fatsoen voorbij”.
Gerd. (de Majoor)

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#5 mescaline

Districtenstelsel voorstellen… behoorlijk kansloos. (Zonder “juiste CDA-voorlichting”)

  • Vorige discussie