Het Saillant | Eurlings is een Macher

SaillantLOGO

Camiel Eurlings toont daadkracht, en is met afstand de meest succesvolle minister van dit kabinet.

Camiel Eurlings lijkt succes op succes te stapelen: Onder zijn bewind wordt de Tweede Maasvlakte gerealiseerd, wordt de A4 bij Delft doorgetrokken, is een aanzet gegeven tot spoorboekloos rijden met de trein en worden allerlei projecten hard doorgezet in het programma Randstad Urgent. En nu lijkt hij succes te boeken op een dossier waar al zijn voorgangsters faalden: de kilometerheffing.

In een kabinet dat niet bekend staat om zijn daadkracht en waar de succesjes spaarzaam zijn, lijkt Eurlings een eenzame ster.
Of werd het gewoon tijd dat er een keer een man als minister werd benoemd in de minst feminiene sector van de Nederlandse economie?

 1. 3

  Het is relatief makkelijk scoren op dossiers die zo oud zijn dat je kunt zeggen het heeft lang genoeg geduurd: nu of nooit. Kilometerheffing, A4 en tweede Maasvlakte. En het spoor zit zo vol dat Spoorboekloos rijden vanzelf gaat, je hoeft het alleen officieel zo te noemen. Niks briljant minister, gewoon meeliften op het wachten en plassen en laten van de voorgangers.

  Laat hij eens een nieuw dossier beginnen en kijken of hij dat binnen zijn termijn gedaan krijgt. Voorbeeld?

 2. 4

  Lang niet alles wat hij doet, ben ik het mee eens en hij is een hypocriete Limburgse glijer in de traditie van van Agt, maar: Ja; hij krijgt het wel voor elkaar en gezien het trackrecord van zn collega’s is het ook niet zo heel moeilijk om dan de succesvolste te zijn.

  Overigens denk ik dat een groot deel van de politieke weerstand hier ook vandaan komt: Camiel is té succesvol.

 3. 6

  @1 Een Macher(uit het Duits) is iemand (vaak een kok) die in tijden van oorlog met minimale ingrediënten voor handen toch nog een goede maaltijd kan bereiden.

 4. 7

  @KJ: dat, plus tijd voor een nieuw ministerie van onderwijs. Oude ministerie opheffen. Heb je ook in een klap dat gezeur over reductie van het aantal ambtenaren opgelost.

 5. 10

  @9: Van Rey heeft in eerste instantie mot met z’n mede-wethouder: “De Roermondse verkeerswethouder Gerard IJff vertrouwt op afwerking tijdens regulier onderhoud. Loco-burgemeester Jos van Rey (economische zaken, VVD) doet dat niet: „IJff acteert als de slippendrager van Rijkswaterstaat.”

  @4: Van Agt is een geboren Brabander.

 6. 11

  @10 Ik doelde op het Bourgondische olijk-triomfantelijke ik-hebkrijg-lekker-gelijk Christen-toontje wat beiden aan kunnen slaan, maar mea culpa aan alle Medelanders onder de rivieren!

 7. 12

  Minst feminien? Reizen vrouwen dan niet? Ik durf zomaar te stellen dat dat een hoger percentage is dan er werken voor Defensie.

  Wat Eurlings betreft, eerst maar eens zien of het wat wordt met die kilometerheffing. Spoorboekloos rijden lijkt me vooral een PR-move: pas de criteria aan en hop! probleem is op het oog verdwenen. Waarvan ik overigens wel denk dat het werkt, psychologisch gezien. Ik forens vijf dagen per week over de drukste trajecten van NL en vind het gezeur over treinvertragingen vaak nogal overdreven.

 8. 13

  “Camiel Eurlings toont daadkracht, en is met afstand de meest succesvolle minister van dit kabinet.”

  Eurlings is een slappeling, en voert enkel als minister, de “beslissingen” van voorgaande kabinetten uit!