het Saillant | Eric Lucassen moet blijven

SaillantLOGO Eric Lucassen moet gewoon in de PVV fractie gehandhaafd blijven want zijn aanwezigheid draagt bij aan een representatieve afspiegeling van het PVV electoraat.

Kamerleden mogen een crimineel verleden hebben als ze hun straf maar hebben uitgezeten, dat is een feit. Er is dus geen reden om Eric Lucassen uit de Kamer te verwijderen. Maar deze bijna-brievenbusplasser uit Haarlem moet ook gewoon in de PVV fractie blijven net als Hero Brinkman, Dion Graus, Marcial Hernandez en al die andere PVV fractieleden tegen wie in het verleden aangifte is gedaan. Al deze mensen komen namelijk voort uit de maatschappelijke beweging van 1,5 miljoen kiezers die zich achter Geert Wilders heeft geschaard. Het mag inmiddels proefondervindelijk bewezen zijn dat in deze beweging relatief veel mensen zitten die in aanraking komen met politie en justitie. Het is als het ware een karakteristiek kenmerk van deze beweging. Net zo goed dat in Groenlinks er mensen te vinden zijn met een activistisch verleden, onder VVD-ers vermogensdelicten vaker voorkomen, PvdA-ers veel seks hebben en dat in confessionele gelederen zo nu en dan zedendelicten komen bovendrijven. Alleen bij D66 zijn ze zo braaf en degelijk dat er niets karakteristieks over te melden valt ..of toch wel?

 1. 10

  @sikbock: het mooie is eigenlijk dat 1.5 miljoen mensen zometeen gaan klagen dat ze niet serieus worden genomen omdat hun moraal niet wordt geaccepteerd door de rest van de samenleving, en dat de rest van de samenleving ze daarmee niet respecteert.

  Overigens, wilders moet wel heeeeel lang nadenken. Zou Lucassen gewoon willen blijven zitten als kamerlid, of *oh horror* het minderheidskabinet opblazen door te dreigen met afsplitsing?

 2. 11

  @ #10
  Je hebt gelijk, Wilders zit te treuzelen m.b.t. de kwestie Lucassen. Bij andere mensen is hij er vlug bij om hun ontslag op staande voet te eisen.
  Als het peroxide blondje Lucassen eruit gooit dan zal hij om consequent te blijven ook de PVV criminelen en kroegterroristen Graus, Brinkman en Hernandez eruit moeten gooien.

 3. 14

  Lucassen ziet z’n inkomsten wegvallen zonder recht op wachtgeld. Tot vandaag kon een Amerikaanse sponsor van de PVV dat wel oplossen, maar nu heeft kabinet Rutte een probleem.

  Tenzij de SGP nog wat hostis toegeworpen krijgen…

 4. 17

  Het probleem met Lucassen is niet dat hij ooit veroordeeld is geweest maar dat hij blijkbaar vond dat dat niet relevant was om te melden bij de selectie van kandidaten voor de PVV kieslijst.
  Of dacht dat hij dat hij er nooit meer mee geconfronteerd zou worden.
  In allebei de gevallen is ten minste sprake van verminderd politiek oordeelsvermogen.
  Verder is dat nu in eerste instantie een probleem voor Lucassen en Wilders.

 5. 19

  @15/16: wel allerheiligen nog an toe, daar wreekt zich toch mijn licht katholieke opvoeding. Vervang hosti werpen door statenbijbel werpen.

 6. 20

  Niets tegenin te brengen.Alleen, liegen is not done.
  Als het aan Greet bekend was geweest, was het zijn keus de regering van dit land aan een ander soort vuller te geven.
  Maar nu niet.

 7. 21

  @17&20: dan heeft Geert een tactische blunder gemaakt. Dan had’ie moeten zeggen: “Ik vind dit oude koeien uit de sloot halen en niet relevant. Hij heeft gezegd dat hij zich rustiger zal gedragen en daarmee is voor mij de kous af. Anything else?” Zo is’ie er ook bij Graus en Brinkman mee weggekomen. Nu moet’ie iets oplossen.

 8. 25

  @12
  Hoe langer Wilders wacht, hoe ongeloofwaardiger Wilders wordt.
  Hij heeft een groot probleem.

  @17
  Heeft dat niet te maken met ‘militair recht’ oid? Geen openbaar strafblad ofzo? Dus bij de selectievraag: heeft u een strafblad? Kon Lucassen ‘nee’ invullen? zoiets?
  ps: ik denk dat Leers wel even blij is met deze ‘diversion’ :)

 9. 27

  Ehm de anderhalf tot twee miljoen kiezers die door links als tokkie en randdebiel worden weggezet zullen vast weer heel snel links gaan stemmen. Over tactische blunders gesproken. En Geert? Die wandelt over een poosje vrolijk de 1steK binnen.

 10. 29

  @28

  Ja, niet afgemaakt. Die term kun je al snel gebruiken.
  Ik kwam er net achter dat in de jaren’60 het een christelijk lyceum was en de school is als een hbs begonnen.

 11. 31

  Wilders wist best wat voor vlees hij in de kuip had. Daarom zei hij ook dat hij het jammer vond dat het naar buiten was gekomen.
  Had hij het niet geweten dan had hij het betreurd dat Lucassen niet eerlijk tegen hem was geweest.
  Lucassen moet trouwens maar gewoon doorgaan als eenmansbeweging.

 12. 32

  Nederlander die kwetsbare Nederlanders de wijk uitpest? Welke goede Nederlanders mogen van hem nog in de wijk blijven?
  Leuk die PVV, en ik maar denken dat het om de islam ging, ergens iets gemist?

 13. 34

  De politiek is de snelste en makkelijkste weg naar macht en dus ook status en inkomen
  Je kunt zo makkelijk boven jezelf uitstijgen,gedragen door je electoraat.
  Dat is prima voor een sociaal gedreven en ethisch gemotiveerd persoon,maar
  rampzalig bij figuren,die alleen op eigen gewin uit zijn.
  Er zou een wet moeten komen,die het met terugwerkende kracht mogelijk maakt
  bij gebleken bewust onjuiste informering dergelijke personen af te zetten.

 14. 35

  Als Lucassen representatief is voor de gemiddelde PVV-stemmer, dan hebben ze wel een probleem.

  Ben benieuwd hoe staatssecretaris/kraaimfaaiter Fred ‘laten-we-alles-in-een-db-stoppen-en-profilen’ Teeven nu over zijn coalitiegedoogpartner denkt. Waar rook is, is toch altijd vuur? /ironie

 15. 37

  @24
  Op de site van de Tweede Kamer staan dezelfde CV’s. Bij Dion Graus staat HAVO. Nu weet ik toevallig dat Dion Graus weliswaar de HAVO een tijdje heeft bezocht (Grotius College in Heerlen) maar dat hij daar beslist geen diploma heeft gehaald.
  Wanneer je middelbare school dus een VMBT/HAVO/VWO brugklas heeft dan kun je altijd VWO op je cv zetten.

  Na melding van dit feit bij de webmaster van de Tweede Kamer vertelde die dat de informatie door de Kamerleden wordt opgegeven en geenszins is gecheckt. Op een overheidssite staan dus gewoon onwaarheden…. en daar vertrouw je dan als burger op.

 16. 39

  Snap niet dat er nog sommige mensen zijn (twitter/youtube/fora) die hier de schuld in de schoenen van een rechter of een groenlinks lid willen schuiven. Dan is je motortje tussen de oren aardig ontregeld…

 17. 40

  ja, representatief izzie zeker. Waarom zouden er in de 2e Kamer niet iemand mogen zitten die buurtbewoners uitscheldt, bedreigt, water over ze heenkiept, zegt bij ze in de brievenbus te piesen, en bij een van zijn regelmatige bezoeken aan een coffeeshop een medewerker bij de strot grijpt.
  Zoals Wilders al over hem zei: Een echt talent. De partij kan inmiddels omgedoopt tot DNT: De Nieuwe Tokkies, DNA, De Nieuw Aso’s. of evt. DNN De Nieuwe Nederlander.
  Uitschot is ‘t. Eerdere problemen van andere Tweede Kamerleden waren er ook al: Kopstoten uitdelen en een barman aanvallen… Allemaal aanmelden voor een lintje???